Stoppet av maskerte menn langs øde landevei

– Jeg kunne ikke tro at det var sant, det er slikt man bare ser på film, sier småbarnsmor Cathrine Antonsen. Sent i går kveld ble hun stoppet av to sortkledde menn i finlandshetter i Søndre Land.

Cathrine Antonsen stoppet av maskerte menn

STOPPET AV VAREBIL MED MASKERTE MENN: Cathrine Antonsen (24) kjørte etter en hvit kassebil langs fylkesveg 245 på vestsida av Randsfjorden. Plutselig stanset bilen midt i vegen og to maskerte menn forsøkte å stanse henne.

På vei hjem fra kveldsvakt bestemte Cathrine Antonsen (24) seg for å ta en annen vei hjem enn det hun pleier å gjøre, fordi hun var lei av å kjøre hovedveien tilbake i Søndre Land i Oppland.

Man tenker hele tiden at slike ting skjer ikke meg. Når det så plutselig gjør det blir man helt lamslått og fryktelig redd.

Cathrine Antonsen

På veg sørover langs fylkesveg 245 havnet hun bak en hvit kassebil med sotede ruter, og ble liggende bak bilen en god stund.

Plutselig stoppet kassebilen midt i vegen, langs en øde strekning hvor det hverken var trafikk eller husstander i nærheten.

Antonsen stoppet også opp noen meter bak, fordi hun trodde bilen foran kanskje hadde kjørt på et dyr eller fått andre problemer.

Men så steg to maskerte menn ut av kassebilen foran henne.

– Begge var sortkledde og hadde på seg finlandshetter. De gikk fast bestemt mot bilen min. Den ene hadde en gjenstand i hånda, jeg tror det var en kniv, men jeg er ikke sikker fordi jeg fikk sjokk, forklarer småbarnsmoren.

Satte opp farten etter henne

24-åringen sier hun med en gang forstod at dette ikke var snakk om en spøk. De to sortkledde mennene kom opp på hver sin side av bilen hennes. Da øynet hun muligheten til å komme seg derifra og tråkket på gassen.

I farten traff Antonsen den ene mannen. En bulk i bilen hennes vitner om sammenstøtet.

– I speilet så jeg at de hoppet inn i bilen igjen og satte opp farten etter meg. Det var heller ingen trafikk på vegen. Men like ved Fluberg bru møtte jeg andre biler, og da sakket de ned farten igjen og stoppet opp.

Etter å ha forsikret seg om at den hvite kassebilen ikke fulgte etter henne lenger, ringte Antonsen samboeren sin for å fortelle hva som hadde skjedd. Samboeren varslet igjen politiet.

– Vi sendte umiddelbart patruljer på stedet. Vi varslet også politihelikopteret, som satte kursen mot Jevnaker og søkte etter varebilen langs fylkesveg 245 nordover mot Dokka, sier Trond Skjøld, operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt.

Småbarnsmoren ble med en politipatrulje for å vise stedet hvor hun hadde blitt stoppet av de maskerte mennene.

Ole Bjerke

SVÆRT INTERESSERT I TIPS FRA PUBLIKUM: Lensmann i Søndre Land, Ole Bjerke, oppfordrer personer som har observert en hvit kassebil med sotede ruter og to vertikale bakdører om å kontakte politiet.

Foto: Anne Marie Hvattum / NRK

Redd for å gå ut

Politiet søkte etter bilen i løpet av natten, men uten resultat. Ifølge operasjonslederen har de mottatt noen henvendelser angående den hvite kassebilen.

Men de har foreløpig ikke mottatt noen konkrete tips med bilens registreringsnummer eller lignende.

Antonsen sier gårsdagens hendelse har satt en støkk i henne.

– I dag så har jeg det egentlig ikke så veldig bra. Jeg er redd for å gå ut og for at de skal finne meg igjen.

24-åringen har ikke gjort seg noen tanker om hva de maskerte mennene hadde fore da hun ble stanset langs den øde vegstrekningen, annet enn at hun var på feil sted til feil tid.

– Jeg kommer definitivt ikke til å kjøre den vegen igjen. Heretter skal jeg holde meg til hovedvegen hvor det er trafikk og trygt.

Sjekker flere varebiler

Opptil fem politipatruljer har søkt etter varebilen i Søndre Land og omegn i dag. Lensmann i Søndre Land, Ole Bjerke, sier de har mottatt flere tips om ulike varebiler som kan matche beskrivelsen.

Foreløpig har ikke politiet truffet disse bilene, med unntak av en. De sjekker også saken opp mot lignende saker i østlandsområdet.

– Men vi er veldig interesserte i tips fra publikum i denne saken. Dette dreier seg om en hvit kassebil med sotede ruter som har to vertikale dører bak, sier Bjerke.

Personer som kan ha observert en slik kassebil som kan virke mistenkelig bes om å kontakte politiet på 02800.