Hopp til innhold

Hamarfotograf best igjen

Jens Edgar Haugen er kåret til Årets Fotograf 2011 av Norges Fotografforbund. Det er andre året på rad at hamarsingen stikker av med tittelen.

Også flere hamarfotografer markerte seg i konkurransen.

Kollega Roger Johansen fra Jens Haugen Photography kom på fjerde plass i år. Også gjengangerne Gunnar Klingwall og Frank Holm fra Atelier Klingwall markerte seg med sine bilder.

Bildene gjør med en gang inntrykk på seeren, og gjør at man vil se mer

Norges Fotografforbund

Til daglig driver Jens Edgar Haugen firmaet Jens Haugen Photography i Hamar og Oslo. Han er blant landets ledende reklame- og motefotografer.

Haugen mottok i år gullmedalje for bildet ”Vannkrig”, bronse for bildene ”Jumina” og ”Erotica”, og hederlig omtale for ”Memento Mori”.

912 bilder var påmeldt i konkurransen.

Dette er juryens uttalelse om vinneren:

”Årets Fotograf er i år som i fjor Jens Haugen. En fotograf som med sin bildemusikalitet behersker de viktigste elementene i fotografi. Han behersker komposisjon, dynamikk og teknikk til fingerspissene. Årets fotograf viser en allsidighet ved å vinne med fire så forskjellige bilder. Fra det varme portrettet av mor og barn, til fashion i studio og det teknisk krevende gruppebildet på location. Bildene gjør med en gang inntrykk på seeren, og gjør at man vil se mer.”