Birkentoget er nesten fullbooket

For første gang er det satt opp et eget tog fra Oslo S for birkebeinere. Toget er nå mer eller mindre fullastet med ivrige skiløpere.

NSB-tog

NSB har satt opp et eget birkentog.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Toget går fra Oslo S mot Rena natt til lørdag. Det kjører sakte og vil være framme ved 05.30-tiden. Det er en egen skivogn hvor skiutstyr plasseres.

Populær tur

Meningen er at birkebeinerne kan sove seg gjennom hele turen og samle krefter til skituren over fjellet til Lillehammer.

Det er første gang at NSB setter opp et eget birkentog, og det har blitt populært.

– Det er utrolig morsomt at vi klarte å sette opp et eget tog. Det er alltid spennende når vi prøver noe nytt, men dette har absolutt vært en suksess. Toget er så og si utsolgt, sier en fornøyd strekningsleder i NSB, Øyvind Åsheim.

Sove på toget

Mange tusen birkebeinere skal fredag bevege seg mot Rena. For NSB er dette kaotiske dager. NSB håper at ved å sette opp et eget tog kan de lette litt på trykket av reisende.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Birkebeinerrennet

Mange birkebeinere velger tog eller buss på vei til Rena.

Foto: Simen Sveen / NRK

– Dette er en av være største dager i løpet av året. Vi håper at mange birkebeinere som før har valgt tog eller buss, nå har valgt birkentoget.

Åsheim håper at skiløperne bruker natta på toget til å sove.

– Vi håper at det skal gå stille og rolig opp til Rena. Vi håper folk skal kose seg og får hvilt seg. Intesjonen vår er at de skal ha en behagelig tur oppover og være klare for den lange turen over fjellet, sier Åsheim.

Toget har plass til 400 passasjerer og er kun beregnet for birkebeinere.