Det er priskrig på ribbe i matbutikkene. Alle de store dagligvarekjedene har skrudd prisene kraftig ned, til mellom 10 og 20 kroner kiloen.
- Les:
Det kan føre til høyere priser på andre varer.
– Problemet er at priskrigen gjør at kjedene selger med tap. Dette vil både produsenten og bonden merke. Det kan på lengre sikt forstyrre deler av matkjeden i landet, sier tidligere statsråd Einar Steensnæs.
Han leder et regjeringsoppnevnt utvalg som undersøker hvordan konkurransen i matbransjen fungerer.
Vurderer forbud
Matmaktutvalget skal levere sin innstilling i mars neste år, og Steensnæs sier de vil vurdere et FORBUD mot slik prisdumping.
– Dette er kryssubsidiering, det er forbudt i mange EU-land. Og vi vil se nærmere på om dette har negative virkninger, sier han.
Norgesgruppen er en av de fire store i norsk dagligvarehandel. De taper mye på at ribbeprisen er mer enn halvert.
– Ja vi taper flere titalls millioner på ribbe, sier konserndirektør Per Roskifte.
Men han en tviler på at et forslag om forbud mot kryss-subsidiering vil få gjennomslag.
SE TV-SAKEN HER: