Besto rally-prøven

- Nå blir det rally-VM i Norge. Det er folkene i Rally Norway sikre på. Kandidat-løpene i februar er evaluert og får karakteren B for bestått.

Rally Norway
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Det internasjonale bilsportforbundet har gitt rally-arrangementet i februar karakterer på hele 80 punkter. Og i følge Jim Carlsen i Rally Norway er det i all hovedsak gode karakterer.

- Hovedinntrykket er at vi allerede holder god VM-standard, sier Jim Carlsen. Men det er også mange punkter som ikke får bestått og som det skal jobbes mer med.

Rally Norway
Foto: NRK

For dårlig målområde

Målområdet på Stortorget i Hamar, får ikke bestått. Det er et av punktene som Det internasjonale bilsportforbundet ikke er fornøyd med. Nøyaktig hva som var galt, er ikke kjent fra rapporten ennå, men Jim Carlsen sier problemet er lite i den store sammenhengen. 

Ros får arrangørene for god politisk støtte, sikkerheten, samarbeidet med Sverige og for mediainteressen.

Ingen hindringer

Rapporten er viktig for det videre arbeidet med å få en VM-runde i rally til Norge neste vinter.

- Ja, rapporten påvirker mye. Selv har vi følt oss trygge lenge, men nå er det ingen hindringer lenger. Det var ingenting vi gjorde i kandidat-løpet vårt, som kan hindre oss, så dette er et viktig og godt skritt i riktig retning, sier Jim Carlsen.

Skal forbedre

Rally Norway er allerede godt i gang med å forbedre de svake punktene fra kandidat-løpene. Mye av det så de selv underveis. Nå jobbes det også intenst for å sikre finansieringen via norske sponsorer.

- Vi gir full gass som om vi skulle ha fått løpet allerede, sier Jim Carlsen. Han sier de skal sørge for at absolutt alt blir en innertier når vi kommer til februar neste år.

Det er ventet at Det internasjonale bilsportforbundet tar den endelige avgjørelsen om Norge får en VM-runde den 5. juli.