Bergersen ferdig i HamKam

Etter kun en seier på fire kamper takket Kent Bergersen for seg som trener som HamKam-trener i dag.

Kent bergersen
Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

«Klubbens ledelse og jeg har gjennom samtaler kommet fram til at den sportslige utviklingen ikke har vært så god som vi alle hadde ønsket», sier Kent Bergersen i pressemeldingen fra HamKam.

Den gamle storklubben hadde nemlig opprykk som et uttalt mål for sesongen. Men etter fire serierunder ligger klubben øverst blant de sju lagene som rykker ned. Og helgas forsmedlige 0-5- tap for Elverum ble drøy kost for klubben.

Og for Bergersen:

«...vi har i fellesskap kommet fram til at det beste for klubben er at det kommer inn en ny hovedtrener. Det håper både klubben og jeg skal gjøre at laget får et løft og tilfører spillergruppa ny energi», sier Bergersen.

Spillere uten tillit?

Betyr dette at spillerne ikke hadde tillit til treneren lenger?

– Vi har ikke konferert med spillerne i denne saken, sier daglig leder Stein Arne Ingelstad. Han mener spillerne har et større potensiale enn det de har fått vist så langt i sesongen.

3-0 til Hamkam

LITE Å JUBLE FOR: HamKam har hatt en elendig start på sesongen.

Foto: Knut Sveen

Mot Elverum ble laget avkledd. Stortapet førte til kraftige reaksjoner på soisiale medier i Hamar; både spillere og trener fikk gjennomgå.

Bergersen trente HamKam i fjor, og har trenererfaring fra Bodø/Glimt og Lyn og som assistent i Ålesund. Han spilte sjøl i Lyn; Vålereenga og Rosenborg.

Har penger å betale

Ingelstad sier Bergersen ikke ble sparket, men at han og klubben er enige om at han skal slutte.

– Det er slikt vi hører om i storklubbene. Men i andredivisjon, er det ikke vel dramatisk?

– Av og til kommer arbeidsgiver og arbeidstaker til enighet om å gå hver sine veger, forklarer Ingelstad.

– Hva er dere enige om ikke er bra nok?

– Vi er enige om at resultatene ikke er så bra som verken klubben eller Kent hadde håpet, og at andre kan få mer ut av laget, sier Ingelstad. Han vil ikke si hva slags økonomisk kompensasjon Bergersen får, men sier klubben har penger til det.

Nå starter jobben med å finne ny trener. Assistenttrener Chris Twiddy leder klubben inntil da.

.