Ber hamarsinger sjekke søpla si etter drapssiktedes klær

Politiet oppfordrer alle hamarsinger om å sjekke søppeldunken sin for å se etter klærne til mannen som er siktet for å ha drept kona si. Politiet ønsker også tips fra folk som kan ha sett barnevogna han hadde med seg.

Bilder fra overvåkningskameraer, kvinne drept i Hamar

Politiet prøver å finne klærne som den siktede har på seg på dette bildet, samt barnevogna han triller på.

Foto: Politiet

Det var på tirsdag ved 13.30-tida at en død kvinne ble funnet bak Jorkjend-bygget i nærheten av kjøpesenteret Maxi i Hamar.

Politiets undersøkelser viste at hun døde av stikkskader. Kvinnen var en afghansk asylsøker i 20-årene.

Torsdag ble hennes ektemann pågrepet og siktet for drap. Han har vært inne til avhør hos politiet flere ganger, men nekter straffskyld. Han er varetektsfengslet i fire uker.

Politiet har gått ut med flere overvåkningsbilder som viser ekteparet sammen og hver for seg.

På to av bildene er det en mann som har ulike klær på seg, og politiet har ikke kunnet sagt helt sikkert at det var den siktede mannen på begge bildene. Nå er de sikre.

– Sjekk søpla

Bilder fra overvåkningskameraer, kvinne drept i Hamar

Her siktede på bussen i Furnesvegen-Spar Sannerud klokka 12.42. Han har med seg vogna, men har andre klær.

Foto: Politiet

Etter at politiet nå har gjennomgått bilder de har på nytt, så er de nå sikre på at det er den siktede som er på begge bildene. Det vil si at han har skiftet klær i løpet av tirsdag formiddag.

– Han har en annen bekledning når han tar bussen fra Sannerud klokka 12.42. På bildet med offeret klokka 10.54 så har han på seg mørk bukse, lue og en mørk skinnjakke, og det er disse klærne vi nå ønsker hjelp til å finne, sier politiadvokat André van der Eynden.

Politiet vet ikke hvor disse klærne er, eller hvor den siktede eventuelt har kastet fra seg klærne.

– Vi ber om at alle beboere i Hamar tar to minutter og kikker i søppeldunken sin for å se om det er kastet klær der. Det gjelder alle beboere i Hamar sentrum. Det er et tidsrom her som gjør at hele sentrum kan være aktuelt.

Skiftet klær

Ut ifra overvåkningsbilder er det klart at kvinnen gikk på bussen alene på Ormseter tirsdag 28.10. klokka 10.30, og har med seg en barnevogn.

Klokka 10.53 går hun av bussen i krysset ved Skolegata og Grønnegata, og på samme sted møter hun den siktede klokka 10.54.

Nesten to timer senere, klokka 12.42, tar den siktede bussen alene fra Furnesvegen-Spar Sannerud. Da har han på seg en lys genser og ingen lue, og har med seg barnevognen.

– Vi ber folk spesifikk se etter skinnjakke, lue, sko og eventuelt hansker. Jeg vil presisere at alle som finner klær de selv ikke har kastet i søppeldunken sin om å kontakte oss, sier Eynden til NRK.

Politiet vet at kvinnen ble funnet på åstedet, altså på Jorkjend-bygget i nærheten av Maxi, og at den siktede gikk på bussen på Sannerud.

Det vil si at søppeldunkene mellom disse to stedet er spesielt interessant, men samtidig ønsker politiet at alle i Hamar sentrum sjekker søppeldunkene sine.

– På grunn av tidsrommet vi her snakker om så er det flere muligheter, derfor bør så mange som mulig i Hamar sjekke søpla si.

Ønsker tips om vogn

Barnevognen som siktede og offeret har på overvåkningsbildene vet ikke politiet hvor er, og ønsker selvfølgelig også tips om den.

– Han hadde barnevogna, en trillevogn, da han gikk på bussen på Sannerud. Denne vogna har vært med bussen opp til Ormseter, men der forsvinner alle spor etter den. Vi har ikke kontroll på hvor den er, og ønsker derfor opplysninger om alle barnevogner som er hensatt i hele Hamar-området.

Barnevognen er en trille med mindre hjul. Den har en sterk turkis farge, og er slik at barn som sitter i den ser framover.

Bilder fra overvåkningskameraer, kvinne drept i Hamar

Denne barnevogna hadde mannen da han tok bussen fra Sannerud, men politiet vet ikke hvor den har tatt vegen.

Foto: Politiet

Full etterforskning i helga

Politiet har jobbet på fullt med etterforskningen gjennom hele helga, og har blant annet gått igjennom tekniske og taktiske spor.

– Da det gjelder den tekniske biten så gjelder det mye sporsikring og lignende, og der har vi bistand fra Kripos. Da det gjelder taktiske spor så er det avhør og vitneobservasjoner som er det sentrale vi jobber med, sier politiadvokat André van der Eynden.

Sjøl om en mann er pågrepet så er politiet langt ifra i mål med etterforskningen.

Drapsoffer Hamar

Politiet ønsker tips fra folk som så denne kvinnen i Hamar tirsdag formiddag.

Foto: Politiet

– Man kan nesten si at arbeidet begynner for oss når en person er pågrepet. Vi er et godt stykke på vei i etterforskningen, men det er fortsatt mye å gjøre.

Politiet har så langt fått inn rundt 100 tips. Lørdag gikk politiet ut med flere overvåkningsbilder hentet fra diverse busser som viser den siktede og offeret som går av og på busser.

Vil ha flere tips

Det har kommet inn flere tips etter at disse bildene kom ut, men politiet ønsker flere tips.

– Vi har fått mange tips og det setter vi pris på, men vi ønsker flere tips og håper at folk som kan ha sett noe om å kontakte oss. Ta kontakt en gang for mye, enn en gang for lite. Det er vår jobb å avgjøre om tipset er av interesse eller ikke, sier Eynden.

Politiet ønsker tips fra folk som kan ha sett mannen, kvinnen, eller begge to sammen den 28. oktober i tidsrommet mellom klokka 10.45 og 12.15. I området fra Grønnegata, rundt Hamar sentrum, vestover fra sentrum mot Stormyra (Jorkjend-bygget) eller redning mot Furnesvegen.

Du kan kontakte politiets tipstelefon 40 60 28 00 eller sende e-post: tips-hedmark@politiet.no.