Antatt gjerningsmann i Elverum døde av fallskader

ELVERUM (NRK): Mannen som ble tatt etter knivstikking i Elverum er død. Politiet ser på om det kan være samme person som brøt seg inn på en militærleir fredag morgen.

Politiet pågriper en person i forbindelse med en knivstikking på en privatadresse i Elverum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

PÅGREPET: Politiet har funnet mannen som skal ha knivstukket en kvinne i Elverum fredag. Fredag kveld ble mannen erklært død på sykehuset.

Bevæpnet politi søkte fredag etter en gjerningsmann vest for Glomma i Elverum etter en melding om knivstikking på en privat adresse.

Den antatte gjerningsmannen ble funnet skadet, og ble kjørt til Elverum sykehus. Politiet skriver i en pressemelding fredag kveld at gjerningspersonen døde av skadene han fikk.

Mannen hadde en kniv da han ble funnet. Politiet mener det er for tidlig å si noe om dette kan være kniven som ble brukt ved knivstikkingen.

– Da politiet ble oppmerksom på personen lå han på bakken med skader. Vi antar at han falt fra tre, sier Tom Johnsen, politistasjonssjef i Elverum.

Det ble forsøkt livreddende førstehjelp på stedet, men personen ble erklært død på sykehuset som følge av skadene.

Kvinnen som ble knivstukket ble sendt til Ullevål sykehus, men tilstanden er stabil.

Vet ikke identiteten

Politiet har fremdeles ikke sikker identitet på personen og arbeider videre for å få klarlagt dette og få varslet pårørende.

Tom Johnsen i politiet sier de fikk melding torsdag kveld om en person som kunne være psykisk ustabil.

– Også fikk vi et innbrudd i dag tidlig like utenfor Terningmoen leir, og har antatt at det kan være en sammenheng her, sier Johnsen.

De mener han kan ha stjålet en militæruniform.

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokka 14.24. Beboere i området ble oppfordret til å holde seg inne og låse dører og vinduer.

– Vi anser at vi har tatt rett person, slik at faren for publikum er over, sier Johnsen.

Kvinnen varslet selv om knivstikking

Politiet skriver i pressemelding at kvinnen som ble knivstukket var i 50-årene. Hun fikk stikkskader i halsregionen.

Hendelsen skjedde på hennes egen eiendom i Elverum, og politiet mener hun var et tilfeldig offer.

– Hun tok seg inn selv og fikk varsla de som var til stede i huset. Vi er ikkje kjent med om noen så hendelsen, sier Tom Johnsen.

Gjerningsmannen skal ikke være fra Innlandet, mer ønsker ikke politiet å opplyse foreløpig.

– Han er noe omhandlet hos politiet fra før, men ikke i noen stor grad, sier Løvseth.

Omfattende søk

Bevæpnet politi søkte etter gjerningsmannen med en hundepatrulje fredag. De konsentrerte søket i område vest for Glomma og sør for Terningmoen leir.

– Vi jobber med store styrker og søket pågår for fullt, sa Løvseth fredag ettermiddag.

Styrker fra forsvaret var også med i søket. I tillegg ble det søkt med varmesøkende kamera.

D1N67P12b38

LETER: Politiet søkte etter en gjerningsperson etter knivstikking på en privatadresse i Elverum fredag. Like før klokka 19.00 ble den antatte gjerningspersonen pågrepet.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB