Bekymrede bønder tar kontakt med politiet

Eksplosjonen i grisefjøset på Frya mandag har påvirket mange, særlig andre gårdbrukere.

Grisefjøs Frya

EKSPLOSJON: Den ene langveggen ble sprengt ut og mye av taket falt ned. Rundt 500 griser døde eller har blitt avlivet som følge av hendelsen.

Foto: Juliane Kraby

– Det har kommet henvendelser fra andre gårdbrukere som er engstelige. De frykter at det kan skje dem selv, og det skjønner jo alle, sier politiførstebetjent Kai Førlandsås.

Politiet mener det er viktig å nå finne årsaken til eksplosjonen.

– Dette har jo skjedd i et moderne, flott fjøs, og da er det jo muligheter for at det kan skje andre steder også. Så nå er det veldig viktig for oss å finne ut hvorfor dette skjedde, slik av vi kan berolige de som er engstelige, sier han.

Vet fortsatt ikke årsaken til eksplosjonen

Det var mandag formiddag at politiet fikk melding om en eksplosjon i et stort grisefjøs på Frya i Sør-Fron. Alle nødetatene kom raskt til stedet.

Der møtte de et fjøs hvor den ene langveggen var sprengt ut og hvor mye av taket var falt ned. En mann ble raskt meldt savnet etter eksplosjonen, og han ble senere funnet omkommet.

Politiet vet fortsatt ikke hva som forårsaket eksplosjonen.

– Vi antar at det har vært en eksplosjon, og at denne muligens kan ha skjedd i gjødselkjelleren. Noe annet enn det kan vi ikke si foreløpig, sier Førlandsås.

Førlandsås om bekymrede bønder

VIDEO: – Det har kommet henvendelser fra andre gårdbrukere som er engstelige. De frykter at det kan skje dem selv, og det skjønner jo alle, sier politiførstebetjent Kai Førlandsås.

Farlig å gå inn i fjøset

Lokalt politi får nå bistand fra Kripos, som ankom gården Sygard Forr onsdag formiddag.

– Slik situasjonen er nå, er det farlig å gå inn i bygget og gjøre konkrete undersøkelser. Det må gjøres en del jobb med å sikre bygget, før Kripos kan gå inn, forklarer Førlandsås.

Kripos har brukt dagen til å gjøre seg kjent med bygget, og finne ut hva som må gjøres for at det skal bli forsvarlig å gå inn.

– De har også sett på totalbildet, og prøvd å finne ut hvordan den trykken bygget har fått kunne forårsake dette.