Hopp til innhold

Begjærer varetekt etter knivdrap

Politiet har begjært varetektsfengsling i fire uker av kvinnen som er siktet for å ha knivdrept en mann på Lillehammer natt til i går.

En mann ble knivstukket og drept i dette leilighetskomplekset på Lillehammer
Foto: Andersen, Kristofer Øverli, Kristoffer Øverli Andersen / SCANPIX

Kvinnen ble torsdag lagt inn på psykiatrisk sykehus, og der vil hun være så lenge hun trenger det, selv om tingretten går med på kravet om varetektsfengsling, opplyser politiadvokat Ellen Rydjord i Gudbrandsdals politidistrikt.

Uklart motiv

Kvinnen har ikke forklart seg til politiet om hva som skjedde i det kommunale bofellesskapet på Lillehammer der hun var nabo til den 27 år gamle mannen hun er siktet for å ha knivstukket slik at han døde.

I følge hennes forsvarer, advokat Lorentz Stavrum, er det uklart hva som var motivet for knivstikkingen. De to kjente hverandre som naboer, sier Stavrum.

Han hadde en kort samtale med sin klient torsdag. Stavrum vil møte i tingretten fredag i sammenheng med politiets krav om varetekt, men uten sin klient.

Bekymringsmelding

Kripos undersøker åstedet for knivdrapet i Lillehammer

Åstedet blir undersøkt av Kripos.

Foto: NRK

Natt til torsdag fikk politiet inn en bekymringsmelding som gjaldt den 25 år gamle kvinnen.

Ifølge venninnen hadde hun snakket om å ta livet av seg, og en politipatrulje ble derfor sendt til huset der hun bodde.

På vei dit, kom det inn en ny melding via alarmsentralen, men denne gang gjaldt det drap. Da politiet kom fram til huset, ble mannen funnet med flere knivstikk i kroppen.

Ambulansefolkene prøvde å gjenopplive ham, men forgjeves.

Fant kniv

I rommet ved siden av ble kvinnen funnet, tilsølt med blod.

På åstedet ble det funnet en kjøkkenkniv som politiet mener er drapsvåpenet.

Kommunalsjef i Lillehammer kommune, Bjørn Lie, sier at både den siktede kvinnen og fornærmede 27 år gamle mannen mottok hjelp fra den psykiske helsetjenesten i kommunene.

Han vil ikke gå nærmere inn på hva slags hjelp det er snakk om.

Så vidt han vet, har det ikke vært noen konflikter mellom de to involverte eller andre beboere i huset med det kommunale bofellesskapet.

Flere saker fra Innlandet