Hopp til innhold

Bedrageridømt tilstår hotellsvindel

42-åringen som i fjor ble pågrepet for å ha svindla Grotli Høyfjellshotell har erkjent at han snøt dem for 132 000 kroner, skriver GD.

Grotli Høyfjellshotel 28.9.09

BEDRAGER: 42-åringen opptrådte under falskt navn mens han oppholdt seg i Skjåk og latet som han ville investe i Grotli Høyfjellshotell.

Foto: Espen Opsahl

Politiet har nå avslutta etterforskningen i bedragerisaken i Skjåk, der ni firmaer og private er svindlet. Eiendomsselskapet bak Grotli Høyfjellshotell har tapt store beløp til den tidligere bedrageridømte Oslo-mannen. Han skal ha gitt inntrykk av å være en seriøs investor, med ønske om å gå inn på eiersiden av hotellet.

Ifølge GD nekter mannen straffskyld for flere punkter i siktelsen. I avhør har han forklart seg om ni forhold. 42-åringen skulle ifølge avisa gjøre diverse innbetalinger for hotelleierne, der han fikk overført 132 000 kroner til egen bankkonto. Pengene gikk så til ham selv.

Mannen innrømmer ikke å ha stått for renovering og oppussing ved hotellet, noe som gjorde at regninger strømmet på fra fjern og nær, ifølge avisa.

Vil ikke kommentere

Politibetjent Roger Haugen ved lensmannskontoret i Ottadalen sier til GD at det trolig vil foreligge en tiltale i slutten av september.

Nina Braathen Hjortdal

TAUS: Forsvarer Nina Braathen Hjortdal vil ikke kommentere forholdene.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

42-åringens forsvarer, advokat Nina Braathen Hjortdal ønsker ikke å kommentere noen av forholdene før tiltalen foreligger.

– Min klient og jeg håper det lar seg gjøre å komme til en summarisk avgjørelse, sier Nina Braathen Hjortdal til GD.

Mannen hadde rømt fra soning i Valdres da han kom til Skjåk og har flere dommer på seg for bedragerivirksomhet både i Norge og Sverige gjennom 20 år.