Hopp til innhold

Første korona-dødsfall i Lillehammer

En koronasmittet beboer ved Lillehammer helsehus døde onsdag. – Veldig trist, men ikke uforventet, sier kommunalsjef for helse og velferd Bernt Tennstrand.

Lillehammer helsehus

FØRSTE KORONA-DØDSFALL: Lillehammer fikk sitt første korona-dødsfall da en smittet beboer gikk bort onsdag.

Foto: Sindre Skjevdal / NRK

To sykehjemspasienter i Lillehammer ble påvist smitte fredag og lørdag før påske. Onsdag døde en av dem søm følge av viruset. Dette er det første koronarelaterte dødsfallet i Lillehammer så langt.

Pårørende var med i sluttfasen

Utover de to beboerne er ingen flere pasienter smittet å langt. Ifølge kommunalsjef for helse og velferd i Lillehammer Bernt Tennstrand tester de nå svært mange pasienter på sykehjemmet.

Rådmann i Røros kommune, Bernt Tennstrand

FORBEREDT: Bernt Tennstrand, kommunalsjef for helse og velferd i Lillehammer, sier kommunen forventet at det ville komme et dødsfall som følge av viruset.

Foto: Nils Kåre Nesvold / Nea radio

Begge de smittede ble isolert umiddelbart. Da tilstanden til den ene pasienten ble kritisk fikk familien allikevel være tilstede.

– De pårørende fikk være bli med inn i sluttfasen. De fikk komme inn en av gangen ikledd fullt smittevernsutstyr, sier Tennstrand.

– Kommunen har gjort en god jobb

Tennstrand beskriver situasjonen som trist, men ikke uforventet.

– Kommunen har vært forberedt på at dette kunne skje. Vi har vært flinke i håndteringen av situasjonen.

I følge Tennstrand var kommunen tidlig ute med å innføre tiltak mot smittespredning.

– I Lillehammer stengte vi blant annet sykehjemmene lenge før det kom restriksjoner fra regjeringen, sier kommunalsjefen.