Hopp til innhold

Belag deg på stengte barnehager

Åtte barnehager blir stengt i Elverum fra tirsdag etter pinse, hvis streiken trappes opp. I Vestre Toten får bare barn født i 2006 være i steikerammede barnehager på tirsdag, og det i begrenset tid.

Barnehage-streik

Det kan bli stille ved Fjeldmora barnehage i Elverum neste uke.

Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK

Kommunene varsler nå at det trolig blir stengte barnehager og skoler neste uke, så det kan være lurt å finne ut om du må gjøre om planene litt.

Se hvordan streiken rammer i kommunene her:

Ved en opptrapping blir både barnehager, skoler og SFO berørt i ulike kommuner.

Det er ikke varslet om streik for lærere eller pedagoger, men streiken gjelder renholdere, assistenter i skoler og barnehager, og annet personell.

Skolene stengt fra torsdag

Dersom streiken i kommune og stat fortsetter, melder Elverum om at alle skolene i kommunen, med unntak av Kirkeby skole, blir stengt fra og med torsdag 31. mai. SFO ved alle skolene blir også stengt fra torsdag.

Men til tross for streik, vil eksamen på torsdag ved Elverum ungdomsskole gå som normalt, mens resten av elevene permitteres.

Fra Vestre Toten meldes det på kommunens nettsider om at det ordinære skoletilbudet vil bli opprettholdt på alle skolene de nærmeste dagene, men at det løpende vil vurderes om det er forsvarlig å holde skoletilbudet i gang.

Følg oppdatering om konsekvenser av streiken i kommunene her:

Her kan du følge med Fagforbundet under streiken:

Flere saker fra Innlandet