Kidnappingssiktet far forklarer seg nå

KONGSVINGER (NRK) Mansur Mahasev, som er siktet for å ha bortført barna sine i Kongsvinger, forklarer seg for politiet mandag. – Jeg ser fram til å forklare meg, sa han til NRK før avhøret.

Forklarer seg for politiet

Mansur Mahasev på veg inn for å forklare seg for politiet sammen med advokat Cecilia Dinardi.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Det var den 10. juni at de to søstrene på seks og ti år ble bortført da de gikk av skolebussen i Austmarka i Kongsvinger.

Jentenes biologiske far, som opprinnelig er fra Tsjetsjenia, ble raskt etterlyst i forbindelse med kidnappingen og siktet for bortføring.

Han la også ut en video der han sitter og snakker med fosterfaren i hans bil. Politiet mener at dette var for å oppholde fosterfaren, mens to maskerte personer førte jentene inn i en bil.

Les: Politiet: – Faren sentral da to søstre ble kidnappet

Bakgrunnen for bortføringa var at de to jentene var plassert i fosterhjem etter et vedtak i barnevernet. Dette vedtaket er seinere opphevet av fylkesnemnda for barnevernsnemnda i Oslo og Akershus.

De to jentene befinner seg nå i Russland etter at barnefaren tok dem med dit. I dag kom han til politihuset i Kongsvinger for å renvaske seg.

Les: Kidnappingssikta far kommer tilbake til Norge

Håper på løsning

Kongsvinger

Jentene ble bortført da de gikk av skolebussen og skulle til fosterforeldrene.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

En ordknapp Mahasev kom til politihuset i Kongsvinger cirka klokka kvart på tolv i dag.

– Jeg ser fram til å forklare meg, sa han til NRK før han møtte politiet. Hans advokat Cecilia Dinardi sier at han meldte seg for politiet for noen dager siden.

– Han håper nå å kunne føre jentene tilbake til Norge, sier hun.

– Lurt å komme

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl sa til NRk tirsdag at det er lurt av ham å komme tilbake til Norge.

– Ettersom det fortsatt er en internasjonal pågripelsesbeslutning på ham er det jo lurt av ham å komme inn til avhør, så vi eventuelt kan få saken ut av verden, sa hun.

Hun sa også at politiet ville ta stilling til en eventuell pågripelse ettere at de hadde snakket med ham.