Hopp til innhold

Barna har fått bistandsadvokat

Barna til den drepte afghanske kvinnen og ektemannen som er siktet for drapet, har det etter forholdene bra. Barna på to og fire år har nå fått bistandsadvokat.

Inger Johanne Reiestad Hansen

Advokat Inger Johanne Reiestad Hansen er oppnevnt som bistandsadvokat til barna på to og fire år.

Foto: NRK

Barna blir tatt vare på av barnevernet, etter at moren ble drept og faren pågrepet og siktet for drapet.

– Disse barna har jo mistet begge foreldrene sine ganske tragisk, ved at begge har blitt borte for dem. Men de har det bra etter forholdene, og blir tatt godt vare på.

Det sier Inger Johanne Reiestad Hansen, som nå har blitt oppnevnt som bistandsadvokat for barna.

Får best mulig hjelp

Hun har ikke møtt barna selv ennå, og kan heller ikke si akkurat hvem som tar vare på dem akkurat nå, bortsett fra at det er barnevernet som har ansvaret for dem.

– Jeg vet at barnevernstjenesten har den kompetansen som trengs for å gjøre det beste for barna i denne situasjonen, og det sørger de for, sier Reiestad Hansen.

Ivaretar interessene til barna

Hun vet per i dag ikke hvor mye barna forstår av det som har skjedd. Foreløpig er hennes rolle i saken begrenset.

– Min rolle nå er å se til at barnas interesser og rettigheter blir ivaretatt under etterforskningen, så får vi se hvordan det blir etter hvert, sier Inger Johanne Reiestad Hansen.

Tok beslag i vegg

Kvinne drept i Hamar

Politiet har skjært ut en del av veggen på Jorkjendbygget der kvinnen ble funnet drept.

Foto: NRK

Etterforskningen i drapssaken fortsetter for fullt også i dag. Nå har politiet tatt med seg deler av veggen på det gamle Jorkjend-bygget, der kvinnen ble funnet drept, for å lete etter flere spor.

De fikk hjelp av brannvesenet til å skjære ut deler av veggen.

– Vi har rett og slett skjært ut en del av veggen på bygget og det foregår da tekniske undersøkelser av den delen av veggen som vi har sikret. Det er fordi det kan være spor av interesse på veggen, sier politiadvokat André van der Eynden.

Avhøres i dag

Bjørn Lier og Andrè van der Eynden

Politistasjonssjef Bjørn Lier og politiadvokat Andrè van der Eynden på pressekonferanse om drapet.

Foto: Kurt Sivertsen

Den 37 år gamle ektemannen til kvinnen som ble drept, skal etter planen avhøres igjen i dag.

– Jeg vil ikke gå i detalj på hva vi vil spørre ham om. Men det ligger jo i sakens natur at det både er teknisk og taktisk etterforskning vi har gjort, og som vi ønsker å få hans forklaring på, sier van der Eynden.

Ønsker fortsatt tips

Politiet har fått flere viktige tips i saken, og selv om antall tips nå er i ferd med å dabbe av, ber politiet folk til å si fra om alt de kanskje vet, og la det bli opp til politiet å vurdere om det er viktig eller ikke.