Backflipkongen er tilbake

VÅGÅ (NRK): For ti måneder siden brakk han ryggen mot en fjellknaus i Østerrike. Nå er Norges råeste frikjører, Dennis Risvoll, tilbake i full fart.

– Jeg er i ganske fin form nå. Egentlig er jeg overrasket over hvor bra ting har gått etter skaden, sier 30-åringen.

Hjemme i Vågå bruker han det han har tilgjengelig for å trene og gjøre halsbrekkende hopp på ski. Til og med hustaket blir omgjort til et midlertidig hopp der han kan ta backflip til ære for fotografen.

Formen er endelig på vei tilbake etter at det gikk fryktelig galt under Freeride World Tour i Fieberbrunn 8. mars i fjor.

Da fikk han brudd i to ryggvirvler og en arm etter et stygt krasj i en steinrøys. Risvoll er kjent som "backflipkongen", og han dro også da på med en backflip i øverste del av løypa før det gikk galt mot slutten.

Etter tre uker på sjukehus kunne han reise hjem.

Vagværen er imidlertid ikke ukjent med smerter og ting som ikke går helt som planlagt. Like før sesongstart i januar i fjor brakk han tåa, men gjorde det klart på legevakta på Otta at det var uaktuelt å gipse.

Dennis Risvoll i bakken nedenfor huset i Vågå

I GANG IGJEN: Dennis er tilbake i bakken, også i brattbakken nedenfor huset sitt

Foto: Martin Innerdal Dalen

Action på hjemmebane

Det siste året har han brukt til opptrening. Og til en hyggelig og viktig familienyhet, en unge som gir far en ekstra motivasjon.

– Den lille jenta vår gjør at jeg har blitt mer gira, samtidig som jeg ikke har like lyst til å reise hjemmefra, sier Risvoll.

Ulykken var en knekk, men formen nå er bra. Jeg må kjenne litt på hvordan jeg fungerer framover og må pushe meg selv litt ekstra, men det må man uansett om man er skadet eller ikke, sier han.

Dennis Risvoll med kamera på hjelmen

MED KAMERA: Det kommer til å bli mer filming fra kamera på hjelmen framover

Foto: Martin Innerdal Dalen

Mer filming

Dennis ser lyst på framtida, sjøl om det blir mindre konkurransekjøring framover. På grunn av skadeavbrekket har han nemlig ikke kvalifisert seg til årets Freeride Worl Tour.

– Jeg har flere prosjekter på gang som kan bli litt artig. Det kommer til å bli mer filming, det har jeg hatt lyst til lenge, sier han.

Akkurat nå er hjemmet i Vågå arena for opptak, som å filme hopp fra hustaket. Ei rampe er bygd på verandaen og Dennis går heller ikke av vegen for å hoppe fra hustaket og rett ned i snøen.

– Nå vil jeg se hvordan det fungerer å filme mer, men jeg kommer også til å kjøre konkurranser i framtida, sier våghalsen fra Vågå.

Dennis Risvoll i baklengs salto fra hustaket

LUFTIG: Dennis Risvoll bruker det han har, som hustaket hjemme i Vågå

Foto: Martin Innerdal Dalen