Avsluttet skredsøk på Sjusjøen

SJUSJØEN (NRK): Redningspersonell fant ingen forulykkede etter skredet som gikk i dag. En person som skal ha kommet seg ut av snømassene har fremdeles ikke meldt seg for politiet.

Skred Sjusjøen letemannskaper

LETER I SKREDET: Letemannskaper leter i snøskredet på Sjusjøen lørdag ettermidddag.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Redningspersonell fra Røde Kors og Norske redningshunder leter lørdag ettermiddag fortsatt i skredet for å forsikre seg om at ingen er tatt av snømassene. Politiet fikk melding litt etter klokka 12.30 lørdag.

Skredets størrelse var omtrent 30x40 meter.

Laster Twitter-innhold

Ifølge vitner kom en person seg ut av skredet på egen hånd. Vedkommende har ikke meldt seg, og politiet ønsker kontakt med denne personen. Politiet vet ikke om det var denne personen som utløste skredet.

skred snø sjusjøen

INNSATSLEDER: Anette Håvimb Schjerpen er politiets innsatsleder i søkene i snøskredet ved Sjusjøen skisenter.

Politiet: – Vil være helt sikre

Politiet ledet søket i skredområdet, men hadde aldri forståelsen av at noen kunne ha vært tatt av skredet. Søket ble gjort etter rutine.

– Vi har ingen indikasjoner på at det er flere i skredet. Men vi må gå over for å være sikre, så da gjør vi først et grovsøk og så tar vi et finsøk etterpå, sier politiets innsatsleder Anette Håvimb Schjerpen.

Skredet har gått i en skråning 50-100 meter utenfor alpinløypa der det var ulovlig å kjøre.

Det er tre heiser og sju nedfarter i Sjusjøen skisenter, som ligger på Natrudstilen ved det populære vintersportsstedet Sjusjøen i Ringsaker kommune, 20 kilometer fra Lillehammer.

Redningsmannskaper måtte ut og søke etter at en skilper sannsynligvis utløste et skred.

SKRED: Politiet organiserer søket etter at det gikk et snøskred på Sjusjøen skisenter lørdag ettermiddag.

Skisenteret: – Skiløper stakk fra stedet

Ifølge skisenteret er det 70 centimeter snø i området, men det hadde blåst kraftig i området de siste dagene, slik at rasfaren var stor.

– Utfra det jeg har blitt forklart var det en mann som kjørte der og utløste det. Han meldte seg ikke. Selv om vi ikke trodde det var noen som var tatt av raset, turte vi ikke annet enn å ringe politiet, sier daglig leder i Sjusjøen skisenter, Geir Hagen.

Hagen sier det var skilt i området som advarte mot kjøring i løssnøen utenfor preparert løype.

Laster kart, vennligst vent...