Asylmottak på Klones

 • - Må flomsikres

  Rådmann i Vågå, Ådne Bakke, bekrefter at bekken ved Klones må flomsikres før det kan bli asylmottak. I dag er det både gardshotell og barnehage på gården, men et asylmottak betinger en bruksendring på stedet. Dermed slår reglene om flomsikring inn.

  Ådne Bakke, rådmann i Vågå
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • Dropper asylmottak på Klones

  Det ser mørkt ut for planene om et asylmottak på Klones i Vågå. Kommunen krever at en bekk på eiendommen flomsikres. Dette vil koste rundt ti millioner kroner, og derfor har Klones-eierne gitt opp asyl-planene og lagt ut hele eiendommen for salg.

  Mæland og Håland på Klones
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • Kan bli asylmottak på Klones

  Det er likevel muligheter for å starte opp et asylmottak ved Klones i Vågå. Det sier rådmann Ådne Bakke. Bakke sier eierne eventuelt kan starte opp mottaket nå om de forplikter seg til å gjøre nødvendige tiltak før vårflommen kommer.

 • Flomsikring stopper asylmottak

  Rådmannen i Vågå sier nei til asylmottak for 170 beboere på Klones fordi en bekk som renner ved den gamle landbruksskolen ikke er sikret godt nok mot flom. Eierne av Klones vil starte flomsikringsarbeidet 1. mai neste år, men kommuneadministrasjonen vil ikke gi dispensasjon i mellomtida, skriver avisa Fjuken.

  Middelalderengården Klones i Vågå.
  Foto: Arve Danielsen