Hopp til innhold

Arendal ødela gullfesten til Elverum

Arendal sjokkerte storfavoritten Elverum og sørget for ny spenning i sluttspillsfinalen i håndball.

Mario Matic i duell med Elverums Thomas Solstad.

Mario Matic og Arendal sjokkerte Elverum og sørget for ny spenning i sluttspillsfinalen. Det står 2–1 i kamper i favør Elverum i best av fem-serien.

Foto: Javad Parsa / NTB

Elverum inviterte til det som kunne bli en gullfest i den tredje sluttspillsfinalen i håndball, men Arendal gjorde det hele litt mer spennende.

Laget som står igjen med flest seiere etter fem kamper vinner nemlig sluttspillet. Elverum kunne ha avgjort i kveldens kamp, og derfor var det mye spenning knytta til oppgjøret.

Det var gjestene som var det førende laget gjennom store deler av oppgjøret i kveld, og sørget for ny spenning i finaleserien med 25-30-seier.

Det smaker fantastisk. Det som skjedde i Sør Amfi sist likte vi ikke. Det skamma vi oss litt over og vi forventa så mye mer der nede. Vi skulle revansjere i dag.

Det sier André Jørgensen som er trener for Arendal. Han forteller at de møtte opp til dagens kamp med en helt annen innstilling, og det ga resultater.

Vi slipper oss litt løs, og jeg tror ikke vi kjenner så mye press i dag. Vi spiller fantastisk fin håndball, og har alt som skal til, sier han.

To strake seiere

Elverum kunne onsdag kveld ha kronet tidenes beste sesong. Laget vant serien, cupen og har lagt bak seg sin beste sesong noensinne i mesterligaen. Samtidig som de kunne blitt sluttspillsmestere for 9. året på rad.

Det siste hinderet var ØIF Arendal i sluttspillfinalen. ØIF Arendal var også laget som måtte se seg slått av Elverum i cupfinalen.

Les også Thriller da Elverum ble cupmester

Og etter to strake seire ville en seier hjemme i Terningen Arena også sikre sluttspillgullet, og dermed nok en billett til mesterligaen.

Men slik ble det ikke.

Vi er veldig beviste på at vi spiller mot et godt Arendal-lag. Jeg synes de er gode i dag. De gjør sin desidert beste kamp mot oss i år, og da vinner de fortjent.

Det sier Elverum sin trener Børge Lund. Han sier det var flere ting som ikke stemte helt for hjemmelaget i dag.

Det er mye smågreier. De kommer til gode sjanser og vi får ikke hjulpet målvakta vår når vi slipper inn 30 og scorer 25 selv.

Les også En motspiller tjener mer enn hele laget hans

Champions League håndball: Elverum - PSG

Tøffe dueller

Den tredje finalen fortsatte der de to første finalene slapp, med høy temperatur, harde taklinger og krangling mellom spillerne.

Og det var gjestene som var hakket bedre i første omgang.

Mens Elverum sløste bort sjansene og var unøyaktige, var Arendal skarpe foran mål.

Elverum ledet stort sett de første 20 minuttene, men Arendal kjempet seg inn i oppgjøret og snudde kampen før pause.

Før andre omgang ledet gjestene fra Arendal 13-15, anført av en gnistrende god Magnus Søndenå.

Les også En motspiller tjener mer enn hele laget hans

Champions League håndball: Elverum - PSG

Elverum-spiller Eric Johansson i en av mange tøffe dueller med ØIF Arendals Richard Harry Marc Lindström.

Elverum-spiller Eric Johansson i en av mange tøffe dueller med ØIF Arendals Richard Harry Marc Lindström.

Foto: Javad Parsa / NTB

Elverum fortsatte med slurvingen også etter hvilen, og Arendal gikk opp i en femmålsledelse etter 38 minutters spill.

Arendal fortsatte å være effektive offensivt i banen, anført av en god Jørg William Fiala Gjermundnes og målvakt Kristijan Jurisic som tidvis stengte buret.

Arendal kontrollerte mot slutten

Elverum-trener Børge Lund tok time out midtveis i andreomgangen, uten at det ga umiddelbar uttelling. Jurisic fortsatte å stenge buret, mens Elverum fortsatte å kaste vekk sine sjanser. Med åtte minutter igjen av oppgjøret var gjestene foran med åtte mål.

Arendal kontrollerte kampen inn i de siste ti minuttene, men med seks minutter igjen sørget Sindre Heldal for noe spenning da han kontret inn Elverum-scoring til 22–27.

Minuttet senere satte Thomas Solstad inn nok en scoring for Elverum, som plutselig var fire mål bak med fem minutter igjen på klokka.

Men storfavoritten Elverum klarte aldri å komme tilbake i sluttminuttene, og Arendal sørget dermed for 2–1 i finalespillet. Dermed blir det ny kamp i Arendal om noen få dager, og det er første laget til tre seiere som vinner sluttspillet.

Flere saker fra Innlandet