Hopp til innhold

App gjør parkering enklere

Fra i dag skal det bli lettere å betale parkeringsavgiften i Hamar kommune. Med en ny app kan du betale rett fra mobilen.

Nå kan du betale parkeringen din med ny app

Nå kan du betale parkeringen med en mobil-app

Med den nye appen slipper du å ha mynter eller bankkort tilgjengelig. Det går også raskere, siden det i dag tar tid å bruke et bankkort på betalingsautomaten.

Med tre tastetrykk på mobilen har du betalt og når du kommer tilbake til bilen kan du stoppe betalingen.

– Det betyr at du nå kan betale for nøyaktig så lenge du har stått og du kan også forlenge parkeringen uten å gå tilbake til bilen, sier parkeringssjef Espen Johansen.

Varsler før tiden renner ut

Ny parkeringsapp i Hamar

Parkeringssjef Espen Johansen forklarer hvordan man bruker appen.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Ti minutter før parkeringstiden din går ut vil du få en tekstmelding som varsler om dette. Da kan du velge om du vil gå tilbake til bilen eller forlenge parkeringen med noen tastetrykk.

Hamar er tredje by i landet som tak i bruk denne parkeringsappen. Erfaringene fra Oslo og Trondheim er gode. Bare i Trondheim er det nå 20.000 brukere. Nå håper de på samme suksess i Hamar.

– Erfaringene fra de siste årene er at det har blitt færre som får gebyr og flere som bruker automatene. Nå håper jeg publikum opplever at det blir enda enklere å betale, sier Johansen.

Sjekk om det er ledige plasser

Ny parkeringsapp i Hamar

Letter måte å betale for parkering.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Om noen uker kan du også bruken appen til å sjekke om det er ledige plasser i parkeringshuset på Østre Torg. Denne muligheten vil du også få i det nye parkeringshuset på Stortorget når dette står ferdig.

Appen er gratis og prisen for parkeringen er den samme som når du betaler på automat. Etter at du har lastet ned appen må du registrere bilnummer og bankkortet som skal belastes, deretter er den klar til bruk.

Når du har betalt for en parkering får du ikke noen lapp å legge i frontruta, men parkeringsvaktene har med seg terminaler og kan fort sjekke om du har betalt ved å slå inn registreringsnummeret på bilen. Foreløpig er tjenesten ikke klar for iPhone, men dette skal komme på plass i løpet av uka, sier parkeringssjefen i Hamar.

Flere saker fra Innlandet