Ap-ordfører vurderer injuriesøksmål

Nestleder i Oppland Venstre, Mikkel Dobloug, skrev på bloggen at Sel-ordfører Dag Erik Pryhn (bildet) var en av to "mulige ordførere" i overgrepssaken. Nå vurderer Pryhn søksmål.

Dag Erik Pryhn, ordfører i Sel
Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

– Doblug har vist totalt sviktende dømmekraft. Det har vært svært ubehagelig å bli offer for slike insinuasjoner, man er forsvarsløs når slike påstander spres på sosiale medier, sier Dag Erik Pryhn.

«Enten Pryhn eller Øygard»

Kort tid etter at det ble kjent at "en ordfører i Oppland" var overgrepssiktet, hadde Dobloug en "analyse" på sin blogg Venstremikkel om hvem dette kunne være, og brukte eliminasjonsmetoden. Han endte opp med at det måtte være enten Pryhn eller Rune Øygard.

Rune Øygards kommune Vågå er nabokommune med Sel.

– Han er faktisk tillitsvalgt

– Det som forsterket ubehaget og sinnet, er at dette er en tillitsvalgt politiker, som faktisk er nestleder i et fylkesparti. Jeg har kontaktet Venstre sentralt, som har vært svært behjelpelige. Etter dette fjernet Dobloug det aktuelle avsnittet i bloggen sin.

Hovedpersonen på elgjakt

Mikkel Dobloug

Mikkel Dobloug

Foto: privat

NRK har gjort flere forsøk på å få en kommentar fra Dobloug. Torsdag formiddag opplyser han på sin Facebook-side at har dratt på elgjakt. Han sier til nettutgaven av Gudbrandsdølen Dagningen at han nå har beklaget episoden overfor Pryhn.

Aktiv på sosiale medier

Dobloug har tidligere vakt oppsikt for ukonvensjonelle ytringer både på Facebook og blogg. I februar fikk han svært hard kritikk for det mange oppfattet som sjikanering og mobbing av en sambygding, og han har etterpå uttalt at han angrer på episoden. Samtidig sa han også at han mente han kunne komme styrket ut av striden.

Var ordførerkandidat

Mikkel Dobloug var Nord-Fron Venstres ordførerkandidat. Partiet fikk 9,9 prosent av stemmene under kommunevalget, og økte dermed oppslutningen med 2,5 prosent i forhold til lokalvalget i 2007. Hans gruppe økte fra 2 til 3 representanter i kommunestyret i Nord-Fron.

Nord-Fron er nabokommune med Sel.

– Vurder søksmål

– Etisk og rettslig kunne det være ryddig hvis Pryhn gikk til søksmål, sier Gunnar Angeltveit, som er kommunikasjonsrådgiver innenfor krisehåndtering og omdømmebygging.

– Det hadde vært svært interessant å se om slike handlinger faktisk kunne få konsekvenser for denne typen ryktespredere, sa Angeltveit under ettermiddagssendinga i NRK Hedmark og Oppland.

Avventer søksmål

Pryhn selv sier selv at han vil avvente hva slags beklagelse han får fra Dobloug før han tar stilling til et eventuelt injuriesøksmål.