Hopp til innhold

– Jeg har forfattet en ny sang om Hamar

Atle Antonsen har laget et musikkverk i forbindelse med åpningen av det nye kulturhuset i Hamar. Lillehamringen skal selv være forsanger under urfremføringen.

Atle Antonsen på Komiprisen 2012.

Komiker og skuespiller skal selv være forsanger når han nykomponerte sangtekst om Hamar skal fremføres under åpningsshowet av det nye kulturhuset kommende fredag. Men han vet ikke om sangteksten bør ansees som en gunst til Hedmarksbyen. Her er Antonsen fotografert under Komiprisen 2013.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Hamar kulturhus

Det nye kulturhuset i Hamar åpnes med et storstilt show fredag 14. mars.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Komikeren og skuespilleren Atle Antonsen kommer for å kaste glans under åpningsshowet av den nye kulturhuset i Hamar kommende fredag.

Han sier han er til stede for å representere Lillehammer under åpningen, men legger til at han også har et nært forhold til Hamar.

– Tilknytningen er jo at jeg kommer fra Lillehammer, og det er jo en tilknytning så god som noe det, smiler komikeren.

Antonsen kommer imidlertid ikke tomhendt til åpningen, og har selv komponert en musikalsk gave til hamarsingene.

Allsang til Hamar

Etter noen gjennomhøringer av Berghs- og Skjæraasens« Hamarsangen» bestemte Antonsen seg for å ta seg bryderiet med å forfatte en ny sang om Hamar.

– Jeg vet ikke om jeg kan si at sangen er til Hamars gunst. Det er en sang til Hamar sett fra Lillehammer som underbygger mye av den knivingen mellom disse bygdene rundt Mjøsa.

Selv skal skuespilleren og komikeren være forsanger når den nye teksten skal presenteres, men Antonsen understreker at sangen skal fremføres i plenum.

–Derfor har jeg valgt «Tordenskjolds Søvise» som melodi. Den er jo ganske enkel, og man kan jo begynne å øve på den allerede nå, oppfordrer Antonsen.

Selve sangteksten er derimot en hemmelighet frem til åpningsshowet kommende fredag.

Viser åpningsshowet direkte

Du kan få med deg hele åpningsshowet direkte på NRK Hedmark og Oppland sine nettsider.

Showet starter klokken 20.05, men allerede klokken 19.30 vil våre programledere Torunn Myhre og Vibecke Wold Haagensen starte sendingen hvor du får møte både underholdere og gjester.