Anmeldt for nok en voldtekt

Nok en kvinne har anmeldt en mann fra Elverum for voldtekt. Til sammen skal sju kvinner ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av elverumsmannen.

Beslaglagte videoer i voldtektssaken i Elverum

De sju kvinnene skal ha blitt dopet ned og voldtatt og siktede skal ha filmet overgrepene.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Nok ei kvinne har anmeldt mannen fra Elverum for seksuelle overgrep. Hun har blitt utsatt for det samme som de seks andre kvinnene som elverumsmannen skal ha forgrepet seg på.

- Hun har fått tilført narkotiske stoffer og vært bevisstløs og blitt seksuelt misbrukt . Dette er et forhold som har skjedd for lang tid tilbake, så det har blitt strafferettslig foreldet. Det sier politiadvokat i Hedmark politidistrikt, Henning Klauseie.

De sju kvinnene som har anmeldt mannen for voldtekt, skal ha blitt dopet ned og voldtatt og siktede skal ha filmet overgrepene.

- Det vil ikke føre til noen ny tiltale av mannen, men det er interessant for politiet å se at dette kan ha vedvart over så mange år, sier Klauseie.

Sju kvinner utsatt for overgrep
Politiadvokat Henning Klauseie

Politiadvokat Henning Klauseie sier saken nå omfatter sju kvinner, og at de ønsker at mannen sitter varetektsfengslet til saken starter i oktober.

Foto: Halvor Mykleby

Det er nå til sammen sju kvinner som enten har anmeldt mannen for seksuelle overgrep, eller at politiet har sett de på film. Tre av disse sakene er så langt tilbake i tid, at de har blitt foreldet. Klauseie sier at selv om sakene har blitt foreldet, så er det viktig at også disse kvinnene står frem og vitner, slik at man får en oppfatning av mannens adferd over tid.

- Det er statsadvokaten som tar den endelige beslutningen om disse tre kvinnene skal vitne, men min oppfatning er at de har en viktig betydning for saken, sier Klauseie.

Har beslaglagt rundt 2000 filmer

Data-bevis trippelvoldtektssaken

Politiet har beslaglagt til sammen rundt 2700 filmer hos mannen.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Den overgrepssiktede mannen ble varetektsfengslet første gang i midten av mars. Siden da har Sør-Østerdal tingrett forlenget fengslingen, etter at saken har blitt utvidet.

- Vi har gjennomgått alt av videomaterialet og vi har utdypet noe av siktelsen, men det har ikke ført til nye forhold. Vi mangler fortsatt å gå gjennom en del stillbilder, sier Klauseie.

Det hele startet da en kvinne ble funnet død i en blokkleilighet i Elverum . Etter dødsfallet fikk politiet ransakelsesordre hos kvinnens mann, som nå er den siktede. Mannen skal ikke være mistenkt for å ha noe med dødsfallet å gjøre.

Hos den siktede skal politiet ha funnet rundt 2000 filmer som inneholdt flere overgrep av andre kvinner som var blitt dopet ned og seksuelt misbrukt. Noen av de groveste overgrepene filmene viser, er med elverumsingens avdøde kone. Selv hevder mannen som er i slutten av 30-årene, at hun var enig i å lage filmene.

Stiller seg uforstående

Den siktede mannen er en kjenning av politiet, og nekter for voldtektene. Han stiller seg uforstående til den utvidede siktelsen, etter at politiet fant ytterligere 700 filmer som kunne vise nye overgrep. Fire overgrep er av nyere tid, mens tre andre skjedde for over 10 år tilbake.

Mannen er varetektsfengslet til midten av neste uke. Politiadvokat Klauseie sier at deres oppfatning er at den siktede må holdes varetektsfengslet til saken starter i oktober.

- Vi vil be om åtte nye uker forlenget varetekt når fengslingsfristen går ut over helgen. Siktedes forsvarer sier at han hans klient ikke samtykker til varetektsfengsling.

Siktede selv sier i avhør med politiet at han ikke erkjenner straffeskyld, og at han ikke har gjort noe straffbart eller klanderverdig mot noen av disse kvinnene. Han sier derimot at det er et samtykke eller frivillighet fra kvinnene at det har vært seksuell kontakt.

Etterforskningen av saken er snart avsluttet.