Hopp til innhold

Anmelder drapstrusler etter ulvejakt i Ringebu

Sør-Fron kommune anmelder nå det de oppfatter som drapstrusler og hets i forbindelse med ulvejakta i Ringebu.

Ulvejakt i Ringebu.

NÆR HUS: Ulven som senere ble skutt beveget seg over flere jorder på gården Skjeggestad i Ringebu. Der ble den filmet av Lars Freng, som passerte stedet tilfeldig.

– Det som blir skrevet på sosiale medier er så alvorlig og uakseptabelt at det eneste rette er å anmelde. Det sier ordfører Ole Muriteigen i Sør-Fron.

Sist søndag ble en ulv skutt i Ringebu. Det skjedde etter at den hadde beveget seg i sentrum av bygda, og ble oppfattet som en trussel mot sauen som i disse dager slippes ut på beite.

Lederen i jaktlaget som skjøt ulven, Tore Kleven, fikk mange kritiske kommentarer på ulike sosiale nettsteder i dagene etterpå. Noen av uttalelsene ble oppfattet som drapstrusler av både Kleven selv og av kommunene som er oppdragsgiver for jaktlaget.

I anmeldelsen fra kommunen er det lagt ved eksempler på uttalelser som kommunen ikke aksepterer.

Just Andre Michaelsen henger ut leder for jaktlaget, Tore Kleven, som sadist.

SKAPER DEBATT: Just Andre Michaelsen henger ut leder for jaktlaget, Tore Kleven, som sadist.

Foto: skjermdump, Facebook

– Jeg mente det ikke bokstavelig

Just Andre Michaelsen er en av dem som har skrevet kritisk kommentar til at ulven ble skutt. At han nå er med i grunnlaget for anmeldelsen synes han ikke er spesielt hyggelig. Han sier han overhodet ikke mente det han skrev som noen drapstrussel.

– Det er handlingen jeg fordømmer, ikke personen, sier Michaelsen som til daglig er sikkerhetsansvarlig for et statlig selskap i Oslo.

Han presiserer at kommentaren var sarkastisk ment, men at han også mener det er "sykt" å drepe ulv.

Når starter jakten på de skruppelløse jægerne? Jeg er med....

Jan Astorri

– Ubehagelig når det blir så massivt

Leder for det kommunale jaktlaget i Ringebu, Tore Kleven

I HARDT VÆR: Leder for det kommunale jaktlaget i Ringebu, Tore Kleven

Foto: privat

Jaktlagsleder Tore Kleven er den som de siste dagene har blitt omtalt i sosiale medier. Han synes kommentarene er ille.

– Vi i det kommunale jaktlaget er satt til å gjøre en jobb. Noen ganger innebærer det å skyte et rovvilt. Jeg aksepterer at folk har forskjellige meninger, og er ikke noen ulvehater selv, sier Kleven.

Han mener imidlertid det er riktig å ta et oppgjør med en kultur på sosiale medier der folk skriver svært alvorlige ting.

Såpass bør de tåle

– Det er ubehagelig å være en del av en politianmeldelse, men her synes jeg likevel at jegerne driter i eget reir, og når du gjør noe så omstridt som å skyte ulv må man tåle litt motstand, sier Jan Astorri.

Astorri forteller at han selv har jegere i familien, og at uttalelsen var harmløst ment.

Dette skrev han på Facebook etter at ulven ble skutt i Ringebu:

«Når starter jakten på den skruppelløse jægerne? Jeg er med ...»

Astorri, som til daglig jobber med medlemsservice i LO, sammenlikner utsagnene på Facebook med det som ropes under fotballkamper, og at en ikke må ta det på alvor.

Vil ta saken opp med Miljøvernministeren

Ivar Odnes er leder for den regionale rovviltnemnda i Oppland. Tirsdag møter han Miljøvernministeren og da vil han ta opp saken om hets mot kommunale jaktlag.

– Sosiale medier har gjort presset mot jaktlagene stort, og det er på tide å avklare hva som kan aksepteres, sier Odnes.

Flere saker fra Innlandet