Hopp til innhold

Hun er den mest populære ordførerkandidaten

Anita Ihle Steen er ønsket av over halvparten av velgerne. Det gjør at hun er den klart mest populære ordførerkandidaten i Hedmark og Oppland.

Anita Ihle Steen

POPULÆR: Folk i Ringsaker vil at Anita Ihle Steen (Ap) fortsetter som ordfører. Det gjelder også blant de som vil stemme på andre partier.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Valglogo

28 594 hedmarkinger og opplendinger hadde tatt valgomaten torsdag ettermiddag.

Ett av spørsmålene de har blir bedt om å svare på, er hvem de helst vil ha som ordfører.

I flere av kommunene i Hedmark og Oppland svarer folk ulikt på hvem de vil ha som ordfører og hvem de tror de vil stemme på. Dette er ingen representativ spørreundersøkelse, men kan likevel gi et bilde av kandidatenes popularitet:

 • Ola Tore Dokken, 2004

  SKYTTERKONGE: Ola Tore Dokken er to ganger blitt skytterkonge i Landsskytterstevnet, her i 2004. Nå sikter han mot ordførerstolen i Nordre Land.

  Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix
  I Nordre Land er skytterkongen Ola Tore Dokken (Sp) den klart mest populære kandidaten. Samtidig er det flest som svarer at de tror de vil stemme på Ap.

 • I Stor-Elvdal er Sverre Oskar Øverby (V) ønsket av 34 prosent av dem som har svart. Men bare 15 prosent tror de vil stemme Venstre.

 • I Nord-Fron er det langt flere som vil ha sittende ordfører Olav Røssum fra Sp enn Aps kandidat, selv om Ap får høyest oppslutning på partivalg.

 • I Trysil er Høyres Knut Løken ønsket av 29 prosent, selv om Ap fortsatt er det største partiet.

Stor støtte til Anita Ihle Steen

Den klart mest populære ordførerkandidaten i Innlandet er Anita Ihle Steen (Ap) i Ringsaker. Hele 53 prosent ønsker at hun får sin tredje periode, nesten en av tre støttespillere stemmer egentlig på andre partier. Den nest mest populære kandidaten er Odd-Hermann Børke fra Høyre med skarve sju prosent.

– Det er veldig hyggelig det, det betyr vel at en ikke har gjort en så aller verst jobb, sier Ihle Steen.

Partiet fikk rent flertall i kommunestyret ved valget i 2011.

– Det viktigste er at «Sofapartiet» blir minst mulig, og jeg ved alle anledninger jeg får oppfordrer jeg folk til å bruke stemmeretten, sier ordføreren.

Over 1800 ringsaksokninger har tatt NRKs valgomat.

Busterud på vei tilbake?

Einar Busterud

COMEBACK?: Einar Busterud er fortsatt en populær mann på Hamar.

Foto: Mette Finborud Børresen

Einar Busterud ga seg etter 12 år som ordfører i Hamar for fire år siden. Nå er han tilbake i manesjen, og «the comeback kid» ønskes velkommen av velgerne: Med sine 34 prosent har han dobbelt så høy oppslutning som sittende ordfører Morten Aspeli (Ap).

I Vestre Slidre er en annen tidligere ordfører, Eivind Brenna (Bygdalista), ønsket av 35 prosent av velgerne.

I flere andre kommuner er det interessante resultater av det uformelle popularitetsbarometeret:

 • I Elverum har Ingvar Midthun (Ap) og Erik Hanstad (H) omtrent akkurat like stor støtte.

 • I Folldal kan bygdas prest komme til å bytte talerstol. Jon Olav Ryen (Sp) er sokneprest i dag, men 37 prosent ønsker han som ordfører.

 • I Kongsvinger kan Ap komme tilbake til makta etter en periode med Høyreordfører. Sjur Strand får 36 prosent oppslutning.

 • I Øyer er Mari Botterud (H) ønsket av 15 prosent av dem som har svart. Det er den laveste oppslutningen blant de sittende ordførerne.

NRKs valgomat for kommunevalget 2015 finner du her!

Flere saker fra Innlandet