Alger i drinken

Mattilsynet har ikke funnet flere rotter på utesteder i Hamar, men på på et par av stedene har du kunnet få alger i drinken.

Rotte på restauranten Siste Indre
Foto: Jan Egil Løbak / NRK

 

Ingen av de ti uteplassene som Mattilsynet har sjekka i Hamar i det siste måtte stenge, men to av dem måtte fram med vaskemiddelet.

Rotter på pub

Mattilsynet slo full alarm etter at det for et par uker siden ble funnet rotter på puben "Siste Indre" i Hamar. Utestedet ble midlertidig stengt, og Mattilsynet fant grunn til å sjekke også andre utesteder. 

Mattilsynet har "blodsjekka" 10 restauranter, men uten å finne flere uønskede gjester av typen "Rattus Norwegicus" (rotter ja....).

Men sjøl om nok alle restaurantene som ble besøkt av Mattilsynet hadde forberedt seg på inspeksjon, ble et par av dem nødt til å finne fram vaskeutstyret.

Møkkete isbiter

Isbiter synes som noe av det reneste vi kan ha i oss, men ved to Hamar-restauranter har nok gjestene fått uønskede tillegg i brus og drinker.

Mattilsynet på Hedemarken stengte nemlig denne uka isbitmaskinene ved de to restaurantene grunnet dårlig renhold.

Det spørs om gjestene må belage seg på noe mer tempererte drinker i et par dager. Restaurantene slapp å stenge, men må ha en skikkelig vaskesjau før isbitmaskinene kan brukes igjen.

Må skjerpe seg 

Ingen av de ti kontrollerte restaurantene måtte altså stenge, men Mattilsynet har påpekt at både renhold og skadedyr-kontroll kan bli bedre på noen av utestedene.

Og hygienen blir nok spesielt bra på Hamars utesteder i ukene framover. Mattilsynet fortsetter nemlig sin befaring de neste par ukene.