Hopp til innhold

Ahmed blir likevel ikke ekskludert

Styret i Hamar Arbeiderparti vil likevel ikke ekskludere Khalid Haji Ahmed. Det er klart etter at Ahmed har kommet med en ny beklagelse for ytringene på Facebook.

Khalid Haji Ahmed

Khalid Haji Ahmed blir likevel ikke ekskludert.

Foto: Frode Meskau / NRK

Det betyr at styret i Hamar Arbeiderparti snudd. Tirsdag vedtok et enstemmig styret at Ahmed måtte ekskluderes for å ha kommet med rasistiske ytringer på Facebook.

Styret i Hamar Arbeiderparti sendte torsdag ettermiddag ut en pressemelding der det heter at partene i dag har møttes på nytt etter siste ukes mediaoppslag.

Ahmed beklager

I pressemeldinga heter det at "Khalid Haji Ahmed ønsket å si klart i fra om at han tar sterk avstand fra alle former for hets og rasisme. Han tar sterk avstand fra de ytringene som kom på Facebook mandag 20. november.

Videre beklager Ahmed ovenfor de personer og grupper som følte seg støtt og såret av de uttalelsene han var med å bidra med under Facebook-diskusjonen.

- Jeg ber om unnskyldning ovenfor de jeg har såret og det mosaiske trossamfunn, samt ovenfor Arbeiderpartiet for de problemene partiet har fått i kjølvannet av dette. Jeg tar avstand fra slike ytringer og slik ordbruk som er gjort. Jeg beklager på det sterkeste, sier Khalid Haji Ahmed.

Og Ap er fornøyd

– Khalid har nå tatt inn over seg de rådene vi gav han forrige tirsdag og på lørdag. Han ble på lørdag bedt om å beklage til det mosaiske trossamfunn. Det ville han ikke gjøre på lørdag. Dette har nå Khalid gjort, og det er vi fornøyde med. Han beklager nå ovenfor de som har blitt såret mest i denne saken. På vegne av styret aksepterer jeg beklagelsene som Khalid nå har kommet med, sier Thomas Langeland Jørgensen.

Trekker saken

Thomas Langeland Jørgensen, Hamar Ap

Nå er leder i Hamar Ap Thomas Langeland Jørgensen fornøyd med beklagelsen fra Khalid Haji Ahmed.

Foto: NRK

I pressemeldinga heter det at " Hamar Arbeiderparti gjennom sin handling tatt sterk avstand fra de ytringene som har kommet, og slår hardt ned på alle former for rasisme og hets mot andre folkegrupper og ulike religioner."

– Med å gå til sak om eksklusjon har vi vist hvor alvorlig vi tar denne saken. Etter at vi gikk til sak om eksklusjon har Khalid endelig oppfylt de krav vi satte til han i løpet av den siste uken. På bakgrunn av Khalids uttalelse til NRK Østnytt den 28. november og de samtalene vi har hatt i dag, så vil jeg varsle at Hamar Arbeiderparti vil trekke saken om eksklusjon, sier Jørgensen.

– Har lært mye

Khalid Hadi Ahmed, Hamar

Khalid Haji Ahmed: – Har lært mye.

Foto: Knut Sveen / NRK

Partene er fornøyd med at saken kan løses uten å gå til det skrittet å ekskludere Ahmed.

- Dette er en situasjon jeg har lært mye av, og dette skal ikke gjenta seg. Jeg ønsker nå å rette fokuset fremover, og jobbe hardt for å nå Arbeiderpartiets mål sammen med både styret og kommunestyregruppa i Arbeiderpartiet, avslutter Ahmed.

Flere saker fra Innlandet