Hopp til innhold

Måker seg veg i markedet

Kan snøryddingsmaskiner være stilige? Det mener Norsk Designråd, som har nominert bedriften Øveraasen på Gjøvik til en designpris for nettopp disse maskinene.

Den nye snøryddingsmaskinen fra Øveraasen på Gjøvik er nominert til å motta årets hederspris for god design her i landet.

– Kunder sier at vi ligger mange steg foran konkurrentene, sier After Sales Manager Mille Øveraasen.

Øveraasen Snowremoval Systems er med en snøryddemaskin for flyplasser nominert til Hedersprisen for god design som deles ut på Designdagen 2. april. Norsk Designråd har nominert Gjøvik-bedriften fordi den nye snøryddemaskinen er en nyvinning innenfor miljø, vedlikehold og snørydding.

– Innovative løsninger

På nettsidene sine betegner Norsk Designråd prisen slik: «Utmerkelsen er en anerkjennelse for vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger».

Bedriften konkurrerer mot Festspillene i Bergen, stolprodusenten RBM Noor og Kaibosh Eyewear. I fjor vant det elektriske kjøretøyet for levering av post, Loyds Paxster, denne kategorien.

Selger til utlandet

Familiebedriften, som nå drives av fjerde generasjon Øveraasen, selger snøryddingsutstyr til alle store flyplasser i verden.

– Det er morsomt å bli satt pris på, når vi har lagt ned mye arbeid i å få maskinen til å se bra ut, sier Øveraasen.

På kundelista står blant annet det tyske forsvaret og flyplasser verden over, hvor snø utgjør et problem i vinterhalvåret.

Flere saker fra Innlandet