"Skumparty-voldtekt" henlagt

Etter at politiet har snakket med den 20 år gamle jenta som angivelig ble voldtatt på et skumparty forrige helg på Vinstra, er saken henlagt.

Det var natt til søndag at den 20 år gamle jenta deltok på et skumparty på Vinstra. Dagen etter var hun så ute av seg at vennene trodde hun hadde blitt voldtatt. De valgte derfor å anmelde saken.

Venner som meldte i fra

Politiet, som ikke fikk noe fornuftig ut av jenta søndag morgen, har nå fått snakke med jenta, som sier det hele er en misforståelse.

– Det var venner av henne som oppfatta det hele som en voldtekt, ikke hun selv, sier lensmann Jan Erik Rundsveen i Midt-Gudbrandsdal lensmannsdistrikt til NRK.

Jenta skal ifølge Rundsveen mest sannsynlig ha blitt dytta i ryggen og dratt ned i skummet, og dermed blitt påført blodige skrubbsår på bena.

– På bakgrunn av dette, og at jenta ikke klarte å forklare seg om hva som hadde skjedd, oppfattet vennene hennes det som voldtekt. De anmeldte saken i beste mening, og vi valgte derfor å etterforske saken, sier Rundsveen.

– Saken er avslutta

Jenta ble sendt til Lillehammer sykhus for legesjekk, men var ikke i stand til å si noe selv om hva som hadde skjedd.

Rundsveen sier at på bakgrunn av samtaler med jenta i dag, er saken avslutta fra politiet sin side.

– Det finnes ikke noe grunnlag for en voldtekt, så saken er herved avslutta. Grunnen til at vi valgte å etterforske saken var pågrunn av vennenes bekymring, men nå er saken ryddet opp i, sier lensmannen.

Skumpartyet reklamerte med å være Skandinavias største med rundt tusen deltakere. Selve arrangementet fant sted på Kåja på lørdag.