Hopp til innhold

– Øygard kan ha en framtid i lokalpolitikken

Vågå Arbeiderparti åpner nå for at overgrepstiltalte Rune Øygard kan ha en framtid i partiet dersom han frikjennes. Mandag faller dommen.

Dersom han frikjennes åpner nå Vågå Arbeiderparti for at Rune Øygard kan ha en framtid i partiet.

Vågå Ap om Øygards framtid

Etter en fire uker lang rettssak med over 50 vitner er det mandag klart for domsavsigelse. Øygard er tiltalt for seksuelle overgrep mot jente som nå er 17 år. Overgrepene skal ha startet da jenta var 13 år.

Dersom Rune Øygard frikjennes åpner nå Vågå Arbeiderparti for at Øygard kan ha en framtid i partiet.

– Dersom Rune Øygard blir frikjent så er det bevist at han ikke har gjort noe lovstridig. Hvis det ikke er rom for å bruke folk som ikke har gjort noe lovstridig så begynner det å tynnes i rekkene, sier Odd Erik Sveen, nestleder i Vågå Arbeiderparti.

Nina Braathen Hjortdal

Jentas bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal reagerer på at Vågå Arbeiderparti åpner opp for at Øygard kan fortsette i lokalpolitikken, dersom han blir frikjent.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
– Forunderlig

At Vågå Arbeiderparti åpner for at Øygards politiske liv kan fortsette, om ikke som ordfører, men i partiet, reagerer jentas bistandsadvokat, Nina Braathen Hjortdal, sterkt på.

– Jeg synes det er forunderlig at Vågå Arbeiderparti ikke har tatt mer innover seg innholdet i disse Skype-rapportene. For det mener jeg sier alt om hans framtid i politikken, sier Hjortdal.

– Hva tror du er grunnen til det?

– Det er tydelig at Arbeiderpartiet sentralt har en annen oppfatning av dette, så det er vel lokalt det sitter, sier hun.

Innrømmet «griseprat»

Øygard har hele tiden nektet straffskyld. Under rettssaken innrømmet imidlertid Øygard å ha hatt upassende og seksualiserte samtaler med jenta på internettjenesten Skype, noe han sjøl kalte «griseprat».

Aktor har nedlagt påstand om at Rune Øygard må dømmes til fire års fengsel, mens forsvarer har bedt retten om å frifinne ham. Mandag får vi vite svaret i Sør-Gudbrandsdal tingrett.