"Mormor og de åtte ungene" gjenoppstår

Anne Cath. Vestlys udødelig barnefortelling blir til film for første gang siden 1977. Finn Gjerdrum fra Gausdal er produsent for et filmprosjekt til 25 millioner kroner.

Fra filmplakaten i 1977.
Foto: Filmfront

Filmen ble fredag tildelt drøyt 10 millioner kroner i støtte fra Norsk Filminstitutt , og premieren blir i august neste år. Dermed er finansieringen i orden.

Suksess med "Knerten"

– Anne Cath. Vestly har en fantastisk evne til å lage fine karakterer, og skildre barns tanker og opplevelser. Derfor blir det også gode situasjoner, som all film egentlig er avhengig av, sier Finn Gjerdrum.

Finn Gjerdrum

Finn Gjerdrum

Foto: HIL

Gjerdrum var produsent for de to Knerten-filmene, og sier at han ser på det nye prosjektet som en fin videreføring av barnefilmer.

Samarbeid med Vestly-familien

"Mormor og de åtte ungene" ble sist filmatisert i 1977, og da spilte Anne Cath. Vestly selv rollen som mormor.

– Vi har hatt et veldig bra samarbeid med Vestly-familien i forbindelse med produksjonen av Knerten-filmene, sier Gjerdrum.

Mye sang og musikk

– Kommer dere til å følge handlingen slik den er beskrevet i boka?

– Ja, men vi kommer til å gjøre noen nye grep som ikke var med i filmen i 1977. Vi kommer også til å bruke en del elementer som skaper fantasi, og vil derfor bruke mye sang og musikk.

Opptak i Oslo

– Blir det audition snart?

– Vi kommer til å trenge mange barn til vanlige roller og som statister. Opptakene vil nok stort sett foregå i Oslo, fordi det er der handlingen er lagt, men disse detaljene er ikke klare ennå.

Flere saker fra Innlandet