– Det styggeste bruddet jeg har sett

– Det er verst for Emil, men også et tap for HamKam. Det sier Kamma-trener Vegard Skogheim etter det stygge beinbruddet til Emil Sildnes i kampen mot Hødd mandag kveld.

Sildnes

Det stygge beinbruddet til Emil Sildnes satte en støkk i alle på Briskeby i går kveld.

– Det er det styggeste bruddet jeg har sett, i hvert fall i Norge. Emil blir i hvert fall ute ett år, og må se kampene fra sidelinja denne sesongen, sier Vegard Skogheim.

I dag blir Emil Sildnes operert og beinet blir skrudd og naglet sammen.

Det var spilt bare seks-sju minutter av 1. divisjonskampen mellom HamKam og Hødd på Briskeby i går kveld uhellet skjedde. Emil Sildnes (21) som mange ventet mye av denne sesongen, prøvde å na en ball i Hødd-feltet, og kolliderte voldsomt med Hødds keeper. Han ble liggende og keeper vinket inn hjelpemannskaper. Alle på banen skjønte at Emil Sildnes var alvorlig skadet. I pausen fortalte HamKams assistenttrener Svein Inge Haagenrud hva som hadde skjedd og hvordan det gikk med Emil.

Opereres i dag

Emil Sildnes ble kjørt til Elverum sykehus i går kveld.

– Jeg besøkte Emil i går kveld. Han har brukket begge beina i venstre legg og blir operert i dag.

– Hvordan har Emil det?

– Etter forholdene ganske bra, og han tar det ganske pent. Men det er klart at når det går ei tid, og det går opp for ham at sesongen er spolert, og at han ikke får spille fotball i 2014, så kommer det nok til å svinge litt i humøret hans.

Vegard Skogheim, Briskeby 1.11.2013

– Verste jeg har sett, sier HamKam-trener, Vegard Skogheim.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

– TV2s kommentator David Wathne skrev på Twitter at det var det aller verste han har sett på en fotballbane. Hva tenker du?

– Jeg ser bare at keeperen kommer ut i stor fart, og Emil som kommer mot ham i stor fart. Emil blir taklet og faller over keeperen. Det er det jeg ser, men når jeg ser bildene i avisene i dag, så ser jeg en legg som står rett ut. Det er kanskje det verste bildet jeg har sett, også, i hvert fall i Norge.