Skrev ned tunge tanker

Datteren til den overgrepssiktede mannen fra Oppland var redd for å være alene med faren, av frykt for at han skulle «gjøre noe».

Gjøvik tinghus

Det er satt av tre dager til rettssaken i Gjøvik tinghus.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

Dag to av rettssaken mot en opplending som står tiltalt for seksuelle overgrep mot sine to barn startet med avspilling av avhør av datteren.

Skrev om overgrep

Datteren fortalte om redsel for å være alene med faren, fordi hun visste at det da kunne «skje noe». Første gang faren forgrep seg på henne gikk hun i 5.klasse. Det skal ha skjedd mens de stelte i fjøset.

Jenta delte i avhørene mange tunge tanker hun hadde skrevet ned i løpet av en lengre periode. I tillegg til seksuelle krenkelser og overgrep, fortalte hun også om å bli slått og sparket av faren, anslagvis en gang i måneden.

Ifølge notatboka hun bar med seg, hadde faren voldtatt henne rundt 15 ganger, både i huset hvor de bodde og i fjøset. Hun turte ikke fortelle noen om det som skjedde, av frykt for å ikke bli trodd.

Dømt to ganger før

Mannen i 40-årene er tiltalt for seksuelle overgrep mot mindreårige for tredje gang på 12 år. I 2001 og 2010 ble tiltalte dømt for å ha begått flere overgrep mot to mindreårige gutter, henholdsvis 14 og 13 år gamle da overgrepene fant sted.

Denne gangen omhandler tiltalen seksuelle overgrep mot hans egne barn, som begge var under ti år da overgrepene skal ha startet i 2005.

Retten fikk mandag framvist flere timer med avhør av sønnen, hvor han i detalj beskrev overgrep og vold gjennom flere år, både i hjemmet og utenfor. Gutten fortalte blant annet om å bli voldtatt mens faren hadde samvær uten tilsyn med sønnen.

Den tiltalte erkjenner straffeskyld i saken. Forsvarer Camilla Kyllo uttalte i forkant av rettssaken at mannen ønsket at barna skulle bli trodd.

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Ivar Arne Nordrum

Nyheter fra NRK Innlandet