Hopp til innhold

Politiet ønsker tiltale mot Vågå-ordfører

Politiet vil foreslå at statsadvokaten tar ut tiltale mot ordføreren i Vågå for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente.

Øygard

Rune Øygard (Ap) sier det er uaktuelt for ham å gå tilbake i rollen som ordfører så lenge overgrepssaken mot ham er uavklart. Han er nå sykmeldt 80 prosent.

Foto: Meek, Tore / Scanpix

Det skriver TV2.no. Ifølge kanalen vet de at politiet i Gudbrandsdal politidistrikt vil foreslå tiltale i innstillingen som nå skal sendes til statsadvokaten.

Det betyr at politiet mener de har bevis som gode nok til å holde i en rettssak.

– Svake bevis

Rune Øygards (Ap) forsvarer Mette Yvonne Larsen sier hun ikke er kjent med politiets innstilling.

– Jeg er kjent med informasjon media har fått, som sannsynligvis kommer fra politiet eller er ren spekulasjon. Jeg vet ikke om den er riktig, sier hun til NRK.

Larsen mener det er uheldig at hun får vite om politiets innstilling gjennom media, men sier hun ikke er overrasket da hun mener politiet «har gått høyt ut i denne saken tidlig».

– Det har festet seg et inntrykk av at Øygard har gjort dette. Generelt kan jeg si at bevissituasjonen, slik jeg ser den, overhodet ikke holder til en tiltale. Vi har i dag fått vite konklusjonen av en viktig analyse av en mobiltelefon som det har vært hevdet skulle inneholde bevis, og den er negativ. Her finnes det ingen ting som kan understøtte en siktelse, sier hun og legger til:

– I straffesaker der det står ord mot ord, blir folk normalt ikke dømt.

Snakket med Øygard

Politiet har etterforsket saken ferdig, og skal nå sende sin innstilling over til statsadvokaten som endelig bestemmer om det skal tas ut tiltale eller ikke. Larsen forteller hun har vært i kontakt med sin klient etter at TV2s sak ble kjent:

– Øygard mener dette ikke er riktig og at det ikke kan bevises. På bakgrunn av politiets håndtering av saken tenkte han nok at dette var oppfatningen, men han har tillit til at statsadvokaten vil se annerledes på det.

Ordføreren skal ifølge siktelsen ha begått seksuelle overgrep mot en jente fra hun var 13 til 15 år gammel, men ordføreren har hele tida hevdet at han er uskyldig.

Arbeiderparti-politikeren har tidligere sagt at det er uaktuelt for ham å komme tilbake som ordfører så lenge saken er uavklart.

Øygard har mer eller mindre vært sykmeldt siden han ble anmeldt i fjor høst. Han har imidlertid arbeidet i en 20-prosentsstilling for kommunen som behandler av næringssaker.

Flere saker fra Innlandet