– Vi melder oss ut av Ap

Lederen i Dovre Ap ber kommunestyregruppa si gjøre det samme som Lesja Ap - Vi melder oss ut av Ap

Øyvind Frich, Ap Dovre

Leder i Dovre Arbeiderparti, Øyvind Frich sier det kan hende de vil melde seg ut fra partiet i kveld.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Under kveldens møte for kommunestyregruppa i Dovre innstiller leder i Dovre Arbeiderparti, Øyvind Frich, med at de melder seg ut av Ap.

Det betyr i såfall slutten for Dovre Ap, siden de samme medlemmene også utgjør styret i Dovre Ap.

Samtlige ni medlemmer av kommunestyregruppa i Lesja Arbeiderparti meldte seg i går ut av partiet. I kveld kan det samme skje i Dovre Arbeiderparti.

– Min innstilling til kveldens møter er at vi melder oss ut. Vi har full respekt for de konklusjonene som Lesja Arbeiderparti og kommunestyregruppa har kommet fram til, sier leder i Dovre Arbeiderparti, Øyvind Frich til NRK.

Om så skal skje, vil det ikke være noe mer Dovre Arbeiderparti sier Frich.

Det betyr at det ikke blir igjen noe Dovre Arbeiderparti. Mange av oss har doble roller, og sitter både i styret og kommunestyregruppa. Det er lite interesse for politikk, og når nøkkelpersoner forsvinner er det heller ingen til å føre det videre.

Sterkt virkemiddel

Om alle fra Dovre Arbeiderparti skulle melde seg ut fra partiet i kveld blir de det andre kommunestyret på to dager som går fra sitt parti.

– Det er ikke sikkert det lureste av oss er å melde oss ut. Da er vi jo avskåret for alt framover, men på den andre siden så er det jo kanskje det siste og sterkeste virkemiddelet vi har igjen. Vi skal drøfte det i kveld, så får vi se hva som blir riktig å gjøre.

Ingen sentralt i Ap

Lederen for Dovre Arbeiderparti forteller at han ikke har sett noe som helst til noen fra Arbeiderpartiet sentralt.

– Jeg forstår ikke at de ikke rører seg. Jeg tror nok både fylkestingspolitikerne fra Arbeiderpartiet og ledelsen i Oppland fylke skulle ønske at denne saken skulle roet seg, fortsetter han.