Hopp til innhold

– Vegutbygginga gir økt pizzasalg

Utbygginga av riksveg 4 gjennom Gran gir ekstra kroner i kassa til næringslivet. – Arbeidsfolk må også ha mat, og det betyr ofte stinn brakke hos oss, sier daglig leder ved Haugli Pizza, Jan Arne Sagadalen.

Jan Arne Sagadalen, daglig leder Haugli Pizza

Jan Arne Sagadalen er daglig leder ved Haugli Pizza på Gran. Han forteller at utbygginga av riksveg 4 fører til stinn brakke i pizzalokalene.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Når man hører ordet veiarbeid så forbinder en kanskje det med kø, humpete veier, ekstra møkk på bilen og andre ubekvemmeligheter. Men veiarbeid kan også være ekstra bekvemmelig. I alle fall hvis du driver butikk i nærheten.

– Arbeiderne ville trene

Nina Skapalen, daglig leder, Avancia Brandbu og Gran

Nina Skapalen, daglig leder, Avancia Brandbu og Gran.

Foto: Monica Rikoll / NRK

I Mohagen på Jaren har en enorm brakkerigg kommet på plass, som for tida huser i underkant av 100 arbeidere som bygger ut riksveg fire gjennom Gran kommune. Som alle andre arbeidsfolk vil de også ha litt å drive med etter arbeidsdagen er over. For Nina Skapalen, som driver treningsentrene Avancia i Brandbu og Gran, har det ført til ekstra kunder.

– Vi fikk en forespørsel fra NCC som har ansvaret for utbygginga og de hadde flere som ville trene. Alle monner drar, og det kommer godt med, sier Nina Skapalen.

Men det er ikke bare treningsenteret som nyter godt av det pågående veiarbeidet. Arbeidsfolk trenger også mat, og det gleder Jan Arne Sagadalen som leder Haugli Pizza på Gran.

– Det er masse folk som vil ha masse overtidsmat. Det drar vi nytte av. De har månedlige happeninger her og er her opp til flere ganger i uka for å spise. Spesielt på onsdager da vi er det stinn brakke her, forteller Sagadalen.

Handler lokalt

Arnfinn Erlien, prosjektleder NCC

Arnfinn Erlien, prosjektleder ved NCC, sier antallet vegarbeider skal øke utover våren.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Og næringslivet i Gran har mye å glede seg til framover. I alle fall i følge NCC's prosjektleder Arnfinn Erlien, som er NCC' prosjektleder for utbygginga.

– Vi har jo en kontrakt på over en milliard kroner her og en relativt andel av det er varer som skal kjøpes. Og en stor del av det kjøpes lokalt, sier Erlien.

I tillegg vil også antallet vegarbeidere som både skal bo og jobbe i Gran øke betraktelig utover våren. Og kjøpmann på Rema 100 på Jaren, Kai Arne Sørumshagen hilser dem hjertelig velkommen.