– Stort sett ordna forhold for de unge

LOs sommerpatrulje er stort sett fornøyd med arbeidsforholdene for ungdom i sommerjobb i Hedmark.

Ann-Helen Bergan Amundsen

Ann-Helen Bergan Amundsen sjekker de unges arbeidsforhold gjennom LOs sommerpatrulje, hun er fornøyd med det hun har sett hittil i Hedmark.

Foto: Frode Meskau / NRK

Ann-Helen Bergan Amundsen har vært med i LOs sommerpatruljen i seks år, og hun mener at arbeidsforholdene for de unge ute i sommerjobb er bedre nå enn da hun startet i sommerpatruljen.

– Arbeidstilsynet har ilagt LOs sommerpatruljen en del av æren for at unge arbeidstakere har det bedre og opplever mindre brudd på lover og regler nå enn tidligere, sier Amundsen.

Hun forteller at patruljen hittil i sommer kun har sett et par mer alvorlig tilfeller i Hedmark, og at patruljen ser at ungdommen har det bra.

– Det kan være tilfeller hvor de unge ikke har fått kontrakt, eller at det kan være noe underbetaling, men generelt sett opplever vi at de unge arbeidstakerne har fått det bedre, sier Amundsen.

Hun sier at den preventive effekten av sommerpatruljen er den viktigste.

– I hovedsak blir det ryddet opp i forholdene vi avdekker. Vi møter mange hyggelige folk, både unge ute i sommerjobb og arbeidstakere, sier Ann-Helen Bergan Amundsen.

– Gleder meg til å gå på jobb

Ingeborg Medkvitne

Ingeborg Medkvitne trives med sommerjobb hos Bakermesteren i Elverum.

Foto: Frode Meskau / NRK

Ingeborg Medkvitne har sommerjobb hos Bakermesteren i Elverum.

– Jeg syns det er bra at det sjekkes at ungdommen ute i jobb har det bra, det er ikke alle som blir behandlet så bra. Når man er under 18 år kan det være vanskelig å få seg jobb, og da kan det bli lettere å gi etter for dårlige arbeidsvilkår, sier Ingeborg Medkvitne.

Hun forteller at hun har arbeidskontrakt og alt er i orden for hennes del.

– Jeg har arbeidskontrakt, får lønnsslipp og alt er satt i system. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, sier Medkvitne.