Hopp til innhold

Sa unnskyld til drapsofferets pårørende

Den drapstiltalte 38-åringen startet ankesaken med å si unnskyld til de pårørende til mannen han drepte.

Ankesak Eidskog-drap

Aktor Torbjørn Klundseter og forsvarer Ingunn Camilla Tangen i Eidsivating lagmannsrett i dag.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

25. juli i fjor ble en mann i 40-årene funnet død utenfor boligen sin på Topøl i Eidskog. 38-åringen, som tidligere i år ble dømt i saken, ble pågrepet og varetektsfengslet like etterpå.

I dag startet ankesaken i Eidsivating lagmannsrett.

Den tiltalte startet sin forklaring med å si unnskyld til de pårørende og etterlatte. Han sa også at han har slitt med at han har forårsaket en annens død og at påkjenningen har vært - og er - stor.

– Slo med jernrør

Den tiltalte forteller at han ikke husker alt fra hendelsen. Han var hos den drepte mannen fra dagen før drapet skjedde og de to skal ha drukket alkohol og brukt rusmidler (Sobril).

Ifølge tiltalte var vennskapet preget av mye turbulens og i forkant av drapet skal de to mennene ha kranglet, etter at avdøde først fløy på ham. I et påfølgende basketak skal begge mennene ha slått hverandre, sist med en planke.

Den tiltalte sier nå at han tror han kan ha slått avdøde med et jernrør før de to havnet i slåsskamp utenfor huset. Han sier han husker han holdt i noe som var rundt og hardt. Dette har ikke kommet fram i tidligere avhør.

Så ble det svart, mannen husker bare bruddstykker og beskriver seg sjøl som veldig rusa og at han fikk panikk. Da han prøvde å vekke kameraten fikk han ingen reaksjon.

Brutal vold

Deretter ble han oppringt av NAV, som etter hvert skjønte at noe hadde skjedd. AMK-sentralen ble varslet og politiet kom til stedet.

Obduksjonsrapporten viste at den drepte ble utsatt for svært brutal vold med slag og spark mot hodet og brystet. Det er også brukt et slagvåpen som påførte alvorlige skader. Mannen i 40-årene døde av skadene etter kort tid.

37-åringen har tidligere både i retten og i politiavhør innrømmet å ha slått mannen i 40-årene, men sa det ikke var meningen å drepe og nektet derfor straffskyld for forsettlig drap i den første rettssaken. Han innrømmet derimot legemsbeskadigelse med døden til følge. Mannen ble tidligere i år dømt til 13 års fengsel og å betale 55.410 kroner i erstatning og 200.000 kroner i oppreisning til avdødes mor.