– Rom fullt av knokler

Tidligere frimurer Roger Aase avslører nå «brødrenes» ritualer. Blant anna fra Hamar.

Roger Karsten Aasen
Foto: Kagge Forlag

I 2003 var Roger Aase Delegert Mester i frimurerlosjen, så meldte han seg ut. I dag slipper han boka «Frimurerens hemmeligheter».

– Dette er et samfunn som er på sidelinja av det demokratiske Norge, som drives etter de samme prinsippene konger styrte sine land etter for 250 år siden. De ser på seg selv som de utvalgtes samfunn, og det får konsekvenser ut i det demokratiske Norge, sier Aase til NRK Trøndelag .

Det er i dag 19 000 mennesker som er medlemmer av frimurerlosjen, men frem til nå har ingen av deres ritualer vært kjent utad.

– Har sett knokler på Hamar

I boka avslører Aase mange av de ritualene som frimuerene bruker ved «forfremmelse». Han kan blant annet fortelle om en stor mengde menneskeknokler og «gjenoppstandelse» fra likkister.

– Når jeg var på losjmøte på Hamar så jeg en mengder med knokler nede i en kjellergang. I tillegg var det et skjelett der, og en hodeskalle lå på et alter, sier Aase til NRK.

– Hvor kom knoklene fra?

– Det aner jeg ikke.

– Vil ikke ramme oss

Frimurerlosjen på Hamar ønsker ikke å kommentere bokutgivelsen, men henvender til Den Norske Frimurerorden sentralt. Dehar på sine nettsider postet en påminnelse om at Ingen medlemmer skal snakke med pressen.

Kagge Forlag har varslet i en pressemelding at tidligere frimurer Roger Aase fra Trondheim har skrevet en bok som heter ”Frimurernes Hemmeligheter”. Den vil være i salg i bokhandelen fra begynnelsen av oktober. I den forbindelse vil vi minne våre brødre om at vi aldri snakker om våre ritualer, og vi kommenterer heller aldri saker som handler om enkeltpersoner innen Frimurerordenen.

www.frimurer.no

Pressetalsmann Helge Qvigstad ønsker ikke å kommentere Aases avsløringer, men tror ikke boken kommer til å ramme losjen i forhold til opptak av nye medlemmer.

– Nei, det tror jeg ikke. Sist media satte fokus på frimurerlosjen opplevde vi en større pågang fra folk som var interessert i hva vi holder på med, sier han til HA.

Flere saker fra Innlandet