– Preget av bortgangen

Familien til mannen som døde etter et slagsmål i Kongsvinger, synes det er vanskelig å forsone seg med situasjonen etter at den siktede ble løslatt.

Drap Kongsvinger
Foto: Per-Erik Stømner/Glåmdalen/ NTB Scanpix Per-Erik Stømner/Glåmdalen / NTB scanpix

Den foreløpige obduksjonsrapport av den døde mannen i 50-årene viser at det ikke var noen årsakssammenheng mellom volden han skal ha blitt utsatt for og dødsårsaken. Dette er vanskelig å håndtere for familien.

– De har en opplevelse av at deres familiemedlem har gått bort som følge av situasjonen som oppstod. De tenker at hadde ikke dette skjedd, ville han etter all sannsynlighet fortsatt vært med dem, sier bistandsadvokat Jørn Mejdell Jakobsen.

Opprettholder siktelsen

Mannen døde av en blødning i hodet som politiet mener ikke kan relateres til slagsmålet med den siktede i 20-årene, som nå er løslatt.

– Han er glad for denne konklusjonen. Han sier han ikke har påført noen synlige skader, så at det skjedde et dødsfall kom helt uventet, sier den siktedes advokat, Jan Erik Myrvold.

Politiet pågrep mannen i 20-årene i en bil i Kongsvinger halvannen time etter den at døde ble funnet av sin samboer. Han hadde da stukket fra stedet. Mannen er en kjenning av politiet og ble siktet for grov vold med døden til følge. Til tross for obduksjonsrapporten, velger politiet å opprettholde siktelsen mot mannen til det endelige resultatet er klart.

– Før vi konkluderer med hva som har skjedd, vil vi vente på den endelige obduksjonsrapporten fra Folkehelseinstituttet, sier politiadvokat Bjørn E. Pettersen.

– Nøkterne og fornuftige

Den døde og den siktede kjente hverandre fra før og det var en tidligere konflikt som førte til at mannen i 20-årene dro hjem til mannen i 50-årene. Selv om avdøde hadde en sykdomshistorikk, kom dødsfallet som et sjokk for familien.

– Dette har vært en hard påkjenning. Men selv om de er preget av bortgangen vil jeg råde dem til å forholde seg til det etterforskningen viser. Når noe slikt skjer, er det naturlig at de etterlatte føler at noen må stå til ansvar. Men jeg oppfatter dem som nøkterne og fornuftige i en vanskelig situasjon, sier Jørn Mejdell Jakobsen.