Hopp til innhold

– Politimesteren sjikanerer og forfølger meg

Politibetjent Stein-Robin Kleven Bergh mener seg personalmessig mishandlet og sjikanert av politimester Tormod Bakke i Hedmark. Bergh vil ha en tilsynssak mot Bakke. Politimesteren mener dette føyer seg inn i en lang rekke av anklager.

Stein-Robin Kleven Bergh

Stein-Robin Kleven Bergh mener politimesteren har mishandlet ham.

Foto: Ann-Kristin Mo

Det er kraftig kost Bergh kommer med mot politimester Tormod Bakke. Han beskylder Bakke for blant annet sjikane mot han som ansatt, og han har brutt taushetsplikten ved å henge ut Bergh overfor andre ansatte via politiets e-postsystemer, og at politimesteren driver ren personforfølgelse. Han har derfor skrevet et brev til Justis- og beredskapsdepartementet der han ber om at det opprettes en tilsynssak mot Bakke.

Lang strid

Det har vært en lang strid mellom Bergh og Hedmark politidistrikt, som Bergh kaller en personalmessig mishandling. Bergh mener seg forfulgt av politimesteren fra den dagen Bakke tok over som sjef. Konflikten toppet seg da Bergh fikk sparken etter meget sterke ytringer på Facebook, der han blant annet kalte Jens Stoltenberg et krapyl.

Saken gikk gjennom flere instanser, men endte til slutt med at det sentrale ansettelsesrådet ga Bergh tilbake jobben ved Eidskog lensmannskontor den 6. mars i år på grunn av saksbehandlingsfeil. Bergh ble da omplassert fra Eidskog lensmannskontor til en kontorstilling ved Kongsvinger politistasjon, og ikke i aktiv operativ tjeneste. Ifølge Bergh har dette medført at han har gått ned 200.000 i lønn.

Bergh mener at det er flere grunner til det han er utsatt for personlig forfølgelse.

  • – Politimesteren er Ap-sympatisør, i motsetning til Bergh som er aktiv i Frp.
  • – En varselsak i 2004 der Bergh ifølge han sjøl gikk ut i media og klagde på den dårlige standarden på politiets utrykningskjøretøyer.

Bergh var også den eneste søkeren som overbetjent og operative leder av operativ seksjon ved Kongsvinger politistasjon i høst. Bergh fikk ikke jobben.

– Du bruker sterke ord som sjikane og mishandling, hva mener du med det?

– Det er slik jeg føler det, jeg håper noen kan se på saken fra et nøytralt standpunkt, sier Bergh.

– Lite nytt

Politimester Tormod Bakke har ikke sett brevet og klagen der Bergh ber om at det opprettes tilsynssak mot ham. Bakke sier at anklagene føyer seg inn i en lang rekke av påstander fra Kleven Bergh.

– Jeg har ikke tenkt å gjøre noe som helst med brevet, men vil sjølsagt besvare spørsmål om det skulle komme. Jeg er jo litt overrasket, men det eneste nye her er vel at jeg skal ha mishandlet ham. Hva som ligger i det, vet jeg ikke, sier Bakke.

Politimannen Stein-Robin Kleven Bergh fikk sparken fra politiet, blant annet fordi han kalte Jens Stoltenberg et krapyl på Facebook.

Flere saker fra Innlandet