Hopp til innhold

– Det hender jo at jeg tenker «huff», men så er det jo så spennende

Aud Hove er et virkelig ja-menneske. Siden 1995 har hun engasjert seg i kommunepolitikken i Skjåk og i den tida har hun engasjert seg i det meste.

Aud Hove

Aud Hove er en av lokalpolitikkens hverdaghelter.

Illustrasjon: Øie / NRK

Aud Hove hadde egentlig tenkt å trekke seg ut av lokalpolitikken, men klarte ikke si nei da hun ble spurt om å stå på kommunelista. Så i høst stiller hun til valg både i kommune- og fylkestingsvalget.

– Det er så interessant å drive med politikk. Og selv om jeg noen gang blir litt satt ut over saksmengdene, så lærer man så mye. Ført og fremst om kommunen vi bor i, men også hele regionen, landet vårt og resten av verden, sier hun.

Aud har to døtre på 12 og 17 år. Hun jobber ved Skjåk ungdomsskole og er tidligere gårdbruker. Hun har bodd i Skåk i hele sitt liv, men har farta mye rundt. På fritida liker hun å dyrke sine kreative evner.

– Jeg er veldig interessert i amatørteater. Mange lurer på hvordan jeg får tid til det, men det gir mer krefter enn det tar, for å si det sånn.

Men selv hverdagshelter som Aud trenger å koble av en gang iblant.

– Jeg har funnet ut det at man må slappe litt av noen ganger. Men det er ikke så enkelt. Hvis man vil er det alltid noe man burde satt seg inn i.

Og i sommer har Aud koblet av med brekurs.

– Det var den eldste dattera mi som dro meg med. Vet ikke om det er ei 40-års krise, eller hva det er, men jeg har alltids hatt lyst til det, sier Aud og ler.

Intervjuet med Aud Hove ble gjort før 22.07.11

Flere saker fra Innlandet