Hopp til innhold

– NÅ starter moroa!

Til nå har det vært et slit. Jeg har vært skikkelig i kjelleren, sier Gustav Nilsen, med et smil.. Nå gleder de urbane totningene seg til over 50 forestillinger i teltet på Kapp i Østre Toten.

Urbane Totninger

«Urbane Totninger» består av Lewi Bergrud, Håvar Gjestvang, Jon Anders Narum, Torbjørn Dyrud, Gustav Nilsen, Sverre Fredrik Bø Nordheim, og Ida Marie Ringerud.

Foto: Elin Fossum / NRK

Teltet til Urbane Totninger på Kapp

Teltet til «Urbane Totninger» står ved den gamle mjølkefabrikken på Kapp i Østre Toten.

Foto: Elin Fossum / NRK
Ole Kristian Solli

Ole Kristian Solli har jobbet som altmuligmann for showet i mange år. Han beskriver gjengen i og rundt «Urbane Totninger» som enestående.

Foto: Elin Fossum / NRK

Det er få timer til premiere og de urbane totningene er i gang med den siste finpussen. Det er syvende show i rekka og allerede har 21.000 har sikret seg billetter.

Gleder seg til 50 forestillinger

Fredag kveld er det premiere på «Urbane Totninger 2013». Dermed ligger seks uker med over 50 forestillinger foran de åtte glade totningene. Gruer seg gjør de ikke.

– Nei, det er NÅ moroa starter! Vi har jobbet hardt og for eksempel de øktene der vi har stått og rivd oss i håret, de er vi ferdige med. Jeg har innimellom vært så langt nede, og prøvd å dra de andre ned med meg, selvfølgelig. Den største delen av jobben er gjort, nå skal vi kose oss, gliser Gustav Nilsen.

Norges største sommershow

Alle forestillingene i 2012 ble utsolgt, og i alt var det godt over 25.000 mennesker som fikk med seg Urbane Totningers forestilling. Dermed ble «Urbane Totninger» Norges best besøkte sommershow.

– Fulle folk som oppfører seg ordentlig


– Det er mange som har store forventninger så vi skal jo sjølsagt gjøre vårt beste. Men de som kommer for å se på oss er snille folk, så jeg er spent på en god måte, sier gromjinta Ida Marie Ringerud.

– Her kommer det mye fulle, gærne folk som har det moro, og som oppfører seg ordentlig, sier Sverre Fredrik Bø Nordheim om favorittpublikummet sitt.

– Vi har blitt flinkere

Musikken og bandet har alltid vært en stor og viktig del av Urbane Totninger sitt show. Etter å ha hørt litt på prøvene er undertegnende sikker på at det er ikke bare er morsomme replikker publikum vil huske fra årets forestilling.

– Vi har blitt flinkere til å synge, hele bunten. Og flinkere til å synge sammen, også. Derfor kan vi gjøre ting nå som vi ikke kunne gjøre de første åra. Og vi synes det er veldig artig at publikum også liker ting som er litt «nedpå», sier kapellmester Torbjørn Dyrud.

Ikke lov å bli syk

Det å holde seg friske mener troppen er den er den største utfordringen foran de seks neste ukene. For det er egentlig ikke noe som heter å være syk, sier de.

– I fjor gikk jeg rett og la meg etter hver forestilling. For vi har en jobb å gjøre, vi skal levere til siste show, sier Lewi Bergrud.

– Dessuten er ikke dette livet bak scenen så glamorøst som folk tror. Vi har jo utedo med åpent vindu og måltider med grovt brød mellom forestillingene, sier Paul Håvard Østby.

Se «Folk» fra 2011:

Norsk underholdningsdokumentar. Ida Marie Ringerud og showgruppa Urbane Totninger har hvert år sommershow på Toten. Vi skal se hva de gjorde i år for å få 20 000 mennesker til å le.