Hopp til innhold

– Må frikjennes for voldtekt

Forsvareren til mannen, som er tiltalt for flere voldtekter av fem kvinner, mener hans klient må frikjennes på flere punkter som gjelder voldtekt. – Han erkjenner at han har hatt sex med kvinnene, men det har vært frivillig, sier forsvarer Steinar Thomassen.

Iris Storås, Steinar Thomassen

Forsvarer Steinar Thomassen i samtale med aktor Iris Storås i en pause i rettssaken.

Foto: Linda Vespestad / NRK

En mann fra Elverum er tiltalt for flere grove voldtekter av fem kvinner.

Forsvareren sa under sin prosedyre at det er ikke voldtekt, om man må mase for å få sex, og partneren gir etter til slutt.

Tidligere på dagen torsdag la aktor ned påstand om at tiltalte må dømmes til forvaring. Bistandsadvokatene har i tillegg lagt ned et oppreisningskrav på tilsammen mer enn en million kroner.

– Kona ga sitt samtykke

Han mener altså at retten må frikjenne hans klient på flere av tiltaltepunktene, som gjelder voldtekt av blant andre sin kone.

– Han har fortalt at bakgrunnen for å filme at han og kona hadde sex, var å selge filmene for å tjene penger. Dette bestrider jeg ikke. Min klient hadde stor tro på at han kunne tjene penger på dette, sa forsvarer Steinar Thomassen.

Han referer til en film som er vist i retten, der kona gir sitt samtykke, når tiltalte spør om han kan gjøre hva han vil med henne.

– Han er tiltalt for å ha slått henne, men ingen har sett dette. Vi vet at det har vært et par bilulykker der hun ble skadet. Og tiltalte sjøl har forklart at han ikke har slått sin kone. Det har bare skjedd de gangene hun slo ham. Og det er bevist at hun har slått ham med en gjenstand.

Et av tiltaltepunktene gjelder flere voldtekter av en kvinne som var ruset, og dette skal ha skjedd over en lengre periode. Kvinnen har også forklart at tiltalte satte sprøyter på henne, uten hennes samtykke.

– Her er det ord mot ord. Hun har aldri fortalt dette til noen før i vår. Det finnes ingen bevis på at dette har skjedd. Jeg ber derfor at min klient frikjennes på også dette punktet, sa Thomassen.

Aktor vil ha forvaring

38-åringen er tiltalt for flere grove voldtekter av fem kvinner, som var mer eller mindre bevisstløse da det skjedde. En av kvinnene er den tiltaltes kone, som døde av overdose i januar. Overgrepene har foregått over flere år, og kvinnene bodde hos den tiltalte.

Tiltalte filmet sjøl flere av overgrepene, og brukte også gjenstander under voldtektene. Han er også tiltalt for vold, trusler og tvang mot kvinnene.

Aktor la tidligere ned påstand om forvaring i 15 år for elverumsmannen, med en minstetid på 10 år. Bistandsavokatene til kvinnene la ned påstand om oppreisning på mellom 150 000 kroner til 250 000 kroner. Et samlet beløp på 1 050 000 kroner.