– Jeg trodde ikke det skulle ende slik

Mangeårig hockeytrener i Lillehammer Tor Nilsen sier de siste dagene har tatt på. Nå har han meldt seg arbeidsledig.

Trener Tor Nilsen stevner Lillehammer ishovkeyklubb for usaklig oppsigelse

I går ble det kjent at mangeårige trener og sportssjef til Lillehammer ishockeyklubb Tor Erik Nilsen saksøker klubben for det han mener er en ugyldig oppsigelse .

– Jeg har klart å fullføre sesongen sammen med laget, men nå når hverdagen har kommet så tenker man jo litt mer, sier Nilsen til NRK.

Er du fremdeles ansatt i Lillehammer Ishockeyklubb?

– Det er jo en av sakene det er tvist om, så det må jurister se på og svare på, sier Nilsen.

– Klubben har vært livet mitt

Tor Nilsen har langt fartstid i hockeyklubben. Han har vært ansatt i ni år i klubben, både som trener for A-laget og som sportssjef.

– Jeg har vel nesten 400 kamper for klubben og har etter hvert både jobba for ungdomsavdelinga og som trener tilknytta A-laget, sier Nilsen.

Tor Erik Nilsen

SKUFFET: Mangeårig hockeytrener Tor Nilsen har saksøkt Lillehammer ishockeklubb for usaklig oppsigelse.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Han sier det derfor kom som et sjokk da beskjeden om oppsigelse kom.

– Det er vanskelig fordi jeg har jobba i klubben i mange år, og jeg kjenner mange både i og rundt klubben. Og det er veldig tøft når en opplever oppsigelsen både ulovlig og usaklig i tillegg, sier han.

Vil ikke kommentere

Konflikten er ikke enkel å få tak på. Klubbens ledelse har begrunnet oppsigelsen med dårlig økonomi, og et underskudd på nærmere én million kroner. Men ifølge Tor Nilsen er ikke dårlig økonomi årsaken til oppsigelsen. Han viser blant annet til at det de siste månedene har vært foretatt flere ansettelser i klubben.

– Jeg hadde ikke sett det komme. Jeg hadde håpet på en helt annen avslutning. Jeg har havnet i en situasjon jeg ikke liker i det hele tatt, sier Nilsen.

NRK har snakka med klubben, men de ønsker ikke å kommentere saken. De viser til følgende pressemelding:

Lillehammer Ishockeyklubb beklager overfor sine medlemmer og samarbeidspartnere at denne saken har tatt en slik vending, og ber om forståelse for at denne personalsaken ikke kan kommenteres ytterligere på nåværende tidspunkt.

Usikker framtid

Nilsen forteller at han nå står uten arbeid.

– Jeg har vært nødt til å melde meg som arbeidsledig på NAV, så framtiden er jo usikker. Noen dager er det blitt mer nok å få på seg klærne og komme seg opp, sier Nilsen.