– Jeg forventer at han trekker seg

Kjersti Stenseng, leder i Oppland Arbeiderparti, forventer nå at Rune Øygard trekker seg fra ordførervervet.

Leder i Oppland Arbeiderparti Kjersti Stenseng intervjuet utenfor rettslokalene i tingretten på Lillehammer.

Leder i Oppland Arbeiderparti Kjersti Stenseng holder fast på at Øygard ikke kan fortsette som ordfører.

Kjersti Stenseng forklarte i dag at ledelsen i Oppland Arbeiderparti allerede 12. oktober gikk ut og klart oppfordret Rune Øygard til å trekke seg fra ordførervervet i Vågå.

– Det står vi fast ved. Da innholdet i Skype-loggen ble kjent rådet vi ham til å trekke seg, uansett hva utfallet av saken ville bli. Nå forventer jeg at han trekker seg, sier Stenseng til NRK.

Ap-lederen i Oppland sier hun ikke vil kommentere dommen ytterligere, men at hun mener at også det lokale Arbeiderpartiet i Vågå vil oppfordre ham til å trekke seg.

– Vårt klare råd er at han ikke kan ha tillitsverv i partiet. Det står ikke mindre fast etter dommen i dag.

Hadde ingen forventninger til utfallet

Fungerende ordfører i Vågå, Iselin Jonassen, sier hun ble overrasket og skuffet over ting som kom fram under rettssaken mot Rune Øygard. Hun ble ikke overrasket over dommen, som kjente Øygard skyldig i overgrep mot et barn.

– Det har vært en lang prosess, og det er godt at det nå foreligger en konklusjon, selv om saken kan bli anket, sier ordfører i Vågå, Iselin Jonassen.

Hun trådte inn som ordfører i kommunen da Rune Øygard tok ut permisjon i fjor høst, og har fungert i stillingen siden da.

Iselin Jonassen om Øygard-dommen.

Iselin Jonassen mener det er godt for alle parter at det nå foreligger en konklusjon i saken, selv om den skulle bli anket.

Flere saker fra Innlandet

Dagens 3 konserter består av Mosetrio, Bentobox, GangStubbGutta, les mer om de på dølajazz.no

Se årets Dølajazz direkte her