Hopp til innhold

– Jeg er flere kilo lettere...mentalt

Helgens norgesmesterskap i hopp på Rena ble spennende på mange måter.

Hans Petter Wahl Adolfsen

Arrangementssjef og leder i Rena idrettslag pustet lettet ut etter helgen. - Nå har faktisk det umulige bare blitt en påstand, sier en stolt Wahl Adolfsen.

Foto: Anders Engeland / NRK

– På badevekta så har jeg vel de samme kiloene som før helgen, men mentalt så er jeg mye lettere, sa en glad arrangementssjef og leder i Rena idrettslag, Hans Petter Wahl Adolfsen.

Norgesmesterskapet i hopp på Rena ble spennende på mange måter. Værgudene var ikke nådige, og regn og mildvær truet lenge den lille snøen de frivillige hadde jobbet med døgnet rundt en uke før hopprennet.

SE VIDEO:

De vekslende temperaturene skaper problemer for arrangørene av NM i hopp på Rena i helga.

Været skaper hoppbroblemer

– Det har vært en meget spennende helg, i den forstand at vi har hatt utrolig skiftende værforhold, og mange utfordringer. Nå har faktisk det umulige bare blitt en påstand, sier en stolt Wahl Adolfsen.

Av de beste i verden

Arrangementet på Rena fikk mye skryt i helgen både av utøvere og publikum. Flere sa at det var et imponerende renn og at Renabakken har blitt et perfekt anlegg.

– Det er imponerende å se den jobben som er lagt ned, sa Clas Brede etter hopprennet.

Renabakken

Værgudene var en av utfordringene arrangørene møtte.

Foto: Anders Engeland / NRK

– Jeg vil påstå at dette er en hoppbakke som treningsmessig og konkurransemessig matcher de beste hoppanlegg i verden. Det er bare fasilitetene rundt som ligger tilbake for olympiaanleggene i Vancouver og andre steder i verden. For oss som driver med dette så er dette perfekt, sa Brede som er sportssjef for det norske hopplandslaget.

Utfordringer i kø

Rena idrettslag var også veldig stolte over jobben som var lagt ned.

– Dette er en helt ny bakke, og en helt ny bakkeprofil. Vi har et helt nytt dommertårn, nytt snøkanonanlegg, og nytt utstyr til hopperne. Den blandingen der som skulle gå rett ut på TV, det har vært nokså spennende. I tilegg har vi hatt flere kilometer med kabler og teknisk utstyr vi var spent på, og så disse værforholdene som skapte kondens og diverse, det har vært særdeles utfordrende, sier arrangementssjefen.

Vil ha lokal rekruttering

Vinnere

Utøverne var meget godt fornøyd med arrangementet i Renabakkene.

Foto: Anders Engeland / NRK

Anette Sagen og Tom Hilde ble norgesmestre i normalbakken på Rena lørdag. Jenny Synnøve Hagemoen fra Gausdal tok sølv bak Sagen, mens bronsen gikk til Gyda Enger fra Hernes. Ingen lokale utøvere fra Rena deltok i hopprennet, noe Wahl Adolfsen vil ta tak i.

– Vi har jo planer om å få til et rekruttanlegg med en 10 meter, 20 meter, 40 meter og en 60 meters bakke. Det går nok noen år før vi har noen helt i toppen, men jeg regner med at 1000 timer i året i 10 år, så har vi en i verdenseliten. Vi får se om det er noen som har mental styrke til å gjøre den biten der, sier Wahl Adolfsen.

Rena bakken satser på å være en trenings-, og arrangementsbakke. Etter hopprennet i helgen er arrangementssjefen mer enn fornøyd.

– Treningen har ikke nok kanter om jeg skulle kastet terning på dette rennet. Det måtte blitt en sjuer, ler Wahl Adolfsen.