– Han er en hevngjerrig person som aldri slipper tak i noe

HAMAR (NRK): En hamarsing er tiltalt for å ha tent på huset til sorenskriveren i Hamar. Ekssamboeren forklarte i retten at hun trodde tiltalte kunne stå bak brannen.

Forsvarer Morten Andreassen og den tiltalte i sorenskriverbrannen

NEKTER: Mannen som er tiltalt for å ha tent på huset til sorenskriveren nekter for å ha noe med brannen å gjøre. Det er satt av seks dager til retttssaken.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

39-åringen er tiltalt for mordbrann etter at han skal ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor sommer 2013.

Dette skal ha skjedd som hevn etter at Svor var dommer i en samværstvist mellom tiltalte og ekssamboer, der tiltalte ønsket mer samvær med deres barn.

«Korrupte dommer Svor»

Hun forklarte seg i retten på mandag. De møttes i 2007 og flyttet sammen 2008. I 2010 fikk de et barn, men flyttet fra hverandre kort tid etterpå. Hun fortalte om et turbulent samboerskap med mye krangling.

Forsvarer Thomas Randby

FORSVARER: Advokatene Thomas Randby (bildet) og Morten Andreassen fra Advokatfirmaet Elden forsvarer mannen.

Foto: Stig Karlo Helstrøm

– Han ble borte i flere dager uten at jeg fikk tak i ham. Han kalte opp meg. Det var umulig å diskutere med ham, forklarte kvinnen.

Hun forklarte at i rettsmøtet som omhandlet samvær med deres barn så var det stort sett Svor og tiltalte som diskuterte. I etterkant fikk hun en melding fra den tiltalte, der det skal ha stått «korrupte dommer Svor».

– Hevngjerrig

Da hun hørte at Svors hus hadde brent tenkte hun at det kunne være tiltalte som sto bak.

– Det er vanskelig å forklare. Jeg kjenner ham. Han er en hevngjerrig person som aldri slipper tak i noe, hvis han føler noen har vært respektløs mot ham. Han glemmer ikke, sa kvinnen.

Hun forklarte også at flere hun kjente fikk skåret opp bildekk og en venninnes bil begynte å brenne. 39-åringen er tiltalt for å ha planlagt å tenne på huset til denne venninnen.

Ekssamboer mener tiltalte også sto bak dette.

– Det kan ikke være tilfeldig at så mange i min nære omgangskrets blir rammet. Han er slem mot dem som er snille mot meg.

– Syk av iskaffe

Hun forklarte også om to episoder der hun ble syk etter å ha drukket iskaffe. Hun følte seg full sjøl om hun ikke hadde drukket.

Hun dvelte ikke så mye over det før hun ble innkalt til avhør hos politiet som lurte på om hun noen gang hadde blitt syk uten grunn.

– De sa at de hadde hørt at noen ville forgifte meg med insulin. Dette skal ha vært tiltalte. Jeg ble både sint og lei meg.

Det er ikke bevist om det var insulin i iskaffen.

Tiltalte skal også ha utsatt henne for vold én gang. Dette skal ha skjedd etter at de ikke lenger var sammen. Han skal ha sparket henne og tatt kvelertak på henne.

– Jeg ble veldig redd.

Rettssaken er inne i sin fjerde uke, og det er satt av seks uker i Sør-Østerdal tingrett.