– Varetektsfengslingen viktig for guttene

Varetektsfengslingen av den overgrepssiktede 44-åringen er av stor betydning for flere av de involverte guttene. Det forteller Nina Braathen Hjortdal, som er bistandsadvokat for 17 fornærmede.

Nina Braathen Hjortdal

Nina Braathen Hjortdal er bistandsadvokat for flere av de fornærmede i saken.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Kripos har siktet en 44 år gammel mann fra Gudbrandsdalen for overgrep mot barn under 16 år, seksuelt krenkende atferd via Internett og besittelse av barneporno.

Flere fornærmede

Mannen ble pågrepet og varetektsfengslet i september, etter at en av de fornærmede i saken anmeldte mannen for seksuelle overgrep. Det skriver Dagbladet i dag.

– Jeg bistår foreløpig 17 fornærmede, men det tallet kan endre seg når det går mot en eventuell tiltalebeslutning, sier bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal.

Hun vil ikke uttale seg noe videre om omfanget eller hvor hennes klienter kommer fra.

– Jeg kan ikke uttale meg om dette på nåværende tidspunkt, det gjenstår fortsatt samtaler med flere av de fornærmede.

Flere av Hjortdals klienter har uttrykt lettelse for at 44-åringen er varetektsfengslet.

– Fengslingen er viktig for en del av dem jeg har snakket med, det er av stor betydning.

– Ikke gjentakelsesfare

Kontakten ble etablert via sosiale medier som facebook, før de ifølge politiet, ble lurt til å sende meldinger med seksuelt innhold og bilder av seg selv.

– Min klient erkjenner at han har vært i kontakt med nesten alle de fornærmede, men erkjenner ingen straffeskyld, sier mannens forsvarer Svein-Harald Foss.

Han forteller at klienten avviser de fysiske overgrepene som er nevnt i siktelsen mot ham.

– Han kjenner igjen en del av bildene, men samtidig er det en del som er ukjente. Han mener at en del av bildene ikke ligger på hans maskin, det ble beslaglagt flere ulike datamaskiner. Derfor må det avklares hvem som eier disse maskinene.

Foss anser ikke sin klient for å utgjøre en fare.

– Vi mener det ikke er grunnlag for noen gjentakelsesfare her, til forskjell fra politiet. Retten aksepterte dette, selv om vi protesterte.