Hopp til innhold

– Fantastisk å være tilbake på scenen

Tre måneder etter at han ble alvorlig brannskadet, er Jakob Oftebro klar for Peer Gynt-premiere fredag kveld.

Jakob Oftebro under prøver på Peer Gynt

PREMIERE: Jakob Oftebro og Mari Strand Ferstad er klare for premiere fredag kveld. Her på prøver i slutten av juli.

Foto: Ellen Omland / NRK

– Det har vært en stor og viktig ting for meg å komme tilbake på jobb på denne måten. Det var helt fantastisk å være tilbake på scenen, forteller 32-åringen etter generalprøven på Ibsen-stykket.

For andre gang spiller Oftebro Peer Gynt på Gålå sammen med faren Nils Ole. Å komme tilbake til kjente omgivelser var trygt etter den dramatiske hendelsen i mai, da han fikk store skader i ansiktet i en ulykke med en molotov-coctail under innspillingen av TV-satsingen «Hamilton».

– Jeg visste ikke om jeg kunne eller ville gjøre dette for to måneder siden. Jeg har heldigvis leget bra, forteller Oftebro om den spesielle oppladningen.

Utsatte forestillingen

I fjor fikk forestillingen terningkast fem fra alle anmeldere. Nå er ensemblet spente på mottakelsen av årets utgave, som er den siste med far og sønn Oftebro i hovedrollene.

Jakob Oftebro

: – Det har vært veldig spesielt, sier Oftebro om ulykken i Stockholm.

Foto: Ellen Omland / NRK

– I år er det mye strammere. Det er mange nye publikummere så det blir spennende å se hva de synes, forteller daglig leder Marit Lien.

20.000 billetter er allerede solgt. Lien regner med at ytterligere 10.000 publikummere vil se oppsetningen, som har hatt en alt annet enn optimal oppladning.

– Det ble litt trøblete. Vi har en løsning hvor Jakob ikke er ute i sollys under prøvene. Og så har vi utsatt forestillingen 30 minutter, sier Lien.

Utelukker ikke flere familiesamarbeid

– Det er en helt fantastisk tekst og det er gøy å være tilbake. Det er rørende å stå på scenen her igjen, forteller Oftebro.

Han har oppholdt seg innendørs på dagtid for å unngå sol og forteller at han setter stor pris på at arrangørene har tatt hensyn til skadene.

– At de har utsatt forestillingen en halvtime har gjort at jeg kan spille, sier skuespilleren.

Selv om det er siste gang han deler scene med faren på Gålå, utelukker ikke Oftebro flere familiesamarbeid fremover.

– Jeg tror siste forestilling kommer til å bli vemodig, men jeg håper ikke det er det siste jeg og pappa gjør på scenen sammen.